Præsenterer: Chirag Bangdel

Chirag er pt Nepals hotteste billedkunster og forfatter. Eller bare ‘artist’ som han – krukke som han naturligvis er – helst vil kaldes. Hans værker har tidligere været udstillet i Europa og er netop på vej til Tyskland og US.

Hans forfatterskab tæller mere end 15 udgivelser og I går så hans seneste: Mist around the Stupa dagens lys. Det er en samling short stories og 44 haiku digte rigt illustreret af ham selv. ‘Fødslen’ fandt sted ved et lille arrangement på PIC (Public Information Center) – et super fedt bibliotek der overgår dansk standard. Her er rent, pænt. luftigt og et rigt udbud af blandet litteratur, magasiner og andet læsbart… det må jeg tjekke ud ved en anden lejlighed.

Chirag var naturligvis selv til stede. Det var er række Nepals største forfattere, professorer og andre kultur personligheder desværre også. De brugte nemlig alle sammen ufattelig lang tid på at overgå hinanden i selvfedme og at fortælle hvor fantastiske de selv er. Til stor irritation for…. nåh ja – Annette, mig selv og naturligvis Santos der fløj ud og ind ad døre med mobilen i hånden, mens resten af forsamlingen af nikkedukker sad og smilede og klappede i takt i glansen fra ‘stjerne’ – BVAAADR!

Ud over Chirag selv – der fattede sig i professionel korthed – fungerede var værten (tidligere Miss Nepal) faktisk den eneste der fungerede.

Til vores store overraskelse vidste Chriag at vi kom. Da vi var på vej ind for at se de værker der var udstillet til lejligheden, afbrød han sin fotooptagelse og kom hen og gav hånd: Oh, you must be Thomas. Vivek’s friend – da blev jeg sgu’ lidt overrasket. Samtidigt er det også lidt scarry at vores hudkulør giver os den opmærksomhed.

Vi skal mødes igen i dag – og det glæder jeg mg til. Glæder mig også til at få vores nye skilleri op på væggen – og naturligvis til at læse hans nye bog.

Sluttede dagen af med at invitere Subash, Santos, Vivek + et par andre på Bhumi Lounge og fejre vores største sejr i Nepal: Visaet. Det blev til et hav af bajere, super mad igen og en masse fuldemands snak.

2 Comments Tilføj dine

 1. Jesper siger:

  Det lyder som om I har fået godt gang i netværket. Fedt for jer, så I kan få en hverdag med fornakring!
  Jeg glæder mig!!

 2. Beata siger:

  Hi people in Denmark –
  glad you write about Chirag and the book. If anyone wants to read it, I am the publisher and I sit in Holland. The book costs Euro 12 and can be ordered via info@chautara.nl !!!
  Warmest greetings, Beata

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s