Så lykkedes det – de danske medier omtaler Søren Pinds besøg i Nepal!

Udviklingsminister Søren Pind (V) er blevet kåret som ‘årets idealist 2009’, og prisen går lige i hjertet på politikeren, der modtager prisen, mens han er på rejse i Nepal….

Sådan kan man læse i Politiken her til morgen, hvor Søren Pind udtaler Politik har brug for idealister! Anledningen skyldes, at han i går modtog prisen som Årets Idealist 2009.

Tillykke med det!

Selv om jeg langt fra sympatiserer med hans holdninger, respekterer jeg ham for hans idealisme og fanden-i-voldskhed. Det har med garanti ikke gjort hans live lettere – I know!

Og så var jeg lidt hurtig i går, hvor jeg kun linkede til artiklerne på MyRepublica. Det viser sig nemlig at Nepal News også var up to date med ministerbesøget. De sendte som eneste medie (dvs. af dem jeg ha kunnet finde indtil videre) en fotograf til Tribhvan International Airport for at dække begivenheden – desværre blev journalisten hjemme, så det blev vist kun til billedet.

Ret skal dog være ret. Nepal News var på pletten da Danmarks Ambassadør Finn Thilsted tog til Singa Durbar forleden for at briefe Prime Minister Madhav Kumar om det forestående besøg.

Hvad han skal her står enten hen i det uvisse – eller også forklares det på nepalesisk. Men en ting er dog sikkert. Søren Pind har aldrig været her før – ihvert tilfælde ikke så vidt ambassadøren ved….

Den skarpe læser af denne blog (guderne må vide hvorfor – men der var et par hundrede i går!!!) kan sikker allered nu fornemme hvor nepalesisk den nepalesiske journaliststand er.

Til gengæld er de mere oppe på mærkerne i Bangladesh, hvor to af dagens aviser lægger op til ankomsten i morgen. Danish Minister Søren Pind due tomorrow – lyder det i The Nation, der har sakset et par afsnit fra den officielle pressemeddelelse.

All Headline News har ruttet med ressourcerne og sat en journalist på sagen – og det har givet bonus! Læser man artiklen Danish Minister For Development Cooperation To Arrive In Bangladesh Saturday kan man, se at det faktisk er lykkedes Siddique Islam at få en udtalelse fra ambassadøren…

Dette var så dagens høst – jeg kigger videre de næste par dage. Mere hvis der skulle dukke noget interessant op. Indtil da vil jeg undre mig over, hvorfor der ikke er nogen, der skriver om Danmarks involvering i Nepal.

Succeshistorier er der nok af.

Carlsbergs involvering i Ghorka Brewery gennem mere end to årtier er efter min mening en møsnter case på udiklingshjælp, der gør en forskel. En forskel, der er mindst lige så betydningsfuld som diplomatiet. Men den er selvfølgeligt kommercielt drevet – og tæller derfor ikke, når der skal sælges historier til de danske journalister.

Men hva’ så med Arbejderbevægelsen. De må da ligge inde med godt stof.

Erik og Henriks arbejde hos LO/FTF Council i Kathmandu, er sgu’ mega relevant – og så har arbejderbevægelsen oven i købet et fedt medie Avisen.dk. Men måsk er LO/FTF taget med holdet til Bangladesh – de er jo hovedkontor for hele regionen. Må hellere sende dem en mail – det er alt for lang tid siden vi har haft en herre tur i byen… 🙂

Go’ fredag

Tidligere indlæg: John Ping’s In Town

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s