MENNESKER OG MEDIER i dag. Et af mine favoritprogrammer

Vågnede til ugens afsnit af Mennesker & Medier på P1 og til min stor glæde: Sunes meget behagelig og meget overbevisende røst.

Anledningen:

Kontrabandes nyligt afholdte seminar i Svendborg omkring journalistikkens indtjeningsmuligheder.

Jeg kan desværre ikke kommentere seminaret – jeg kan ikke finde præsentationen på Kontrabandes hjemmeside… her fandt jeg til gengæld en case om en eller anden Laudrup bog samt ‘ny’-heden fra 15.12.2009: Synspunkt: Mediedanmark er et u-land

Ikke et ord om seminaret, ingen omtale af indslaget på Danmarks mest relevante radioprogram om journalistik OG ikke en eneste blog man kan få yderligere informationer fra. Men siden er FLOT…

Scarry at se en virksomhed der rådgiver journalister og medier i strategi være så dårlige til at formidle sig selv… – lad det nu ligge.

Min særlige interesse i netop denne udsendelse skyldes naturligvis Sune – men også at jeg mindre end 24 timer tidligere oplevede hele kernen i problematikken på egen krop. At journalisterne har overlevet sig selv. At de er en døende race. At journalistikken er et erhverv, der stille og roligt har siddet og lade deres eksistens sive ud af hænderne…

Det drejer sig ganske rigtigt om udbud og efterspørgsel. Der er mennesker der har brug for informationer og nyheder på den ene side OG mennesker der producerer og formidler informationer OG nyheder på den anden.

Det interessante er at de væsentligste nyhedsproducenter idag ikke nødvendigvis er journalister – snarere LANGT FRA.

Faktisk får jeg personligt den meste viden og information fra folk der overhovedet aldrig har sat sine ben på en redaktion. Og informationerne får jeg på blogs og social networks, på Tweeds, RSS og postings. Skrevet af folk der ved noget om det de skriver om: Politik, kultur, musik, teknilogi, mad OG nyheder.

Her forleden – dvs. natten mellem fredag og lørdag – ville jeg lige tjekke situationen med Maoisterne ud.

Der var intet nyt nogen som helst steder hvor nyhederne burde være. Her tænker jeg ikke på de Danske medier da en general strejke her i Kathmandu journalistisk set er uinteressant i Danmark.

Men de store Indiske, Amerikanske eller BBC der alle har redaktion i landet burde være oppe på beatet. Ikke engang Google news var opdateret. Nyheden fik jeg først på Twitter – dernæst på Facebook. Hvorefter jeg med et tryk på en tast kunne opdatere venner og relationer på LinkedIn, FB mm via Share This

Det interessant i denne sammenhæng er at journalisterne – der lever af at formidle nyheder – i princippet kunne have været lige så opdaterede som jeg og hundredevis andre.

Men uvist af hvilke årsager virker, det som om jounalisterne lever i et informations hul og bevidst arbejder MOD udviklingen. I mange år troede jeg at musikbranchen var de mest konservative. Men dette er ikke tilfældet – journalisterne overgår musikbranchen på alle områder. Der er eksempelvis ikke mere end et par år siden at Berlingske kom med deres web-first strategi – 15 år forsent.

Lige som musikbranchen har journalisterne tabt deres forretning på gulvet. Så snakken om fagforeninger og pensioner er eksotisk. Husk at optag udsendelsen – om 5 år vil I grine ad den…

Kontrabande

Jeg ved godt at Kontrabandes fokus er journalistik, medier og strategi og ikke er specielt fokusret på news. Men journalistik er bla. formidling og dagens mediebillede Social Networks, blogs mm –  eller web 2.0.

Det virker som om i befinder Jer I stenalderen. Hvor er præsentationen både du og Lasse Jensen omtaler (må jeg anbefale at up loade præsentationen på Slide Share og encode den på hjemmesiden, så vi andre kan nyde jeres guldkorn), hvor er jeres blogs, hvor er Share This….

Jeg laver gerne jeres hjemmeside og web 2.0 strategi her fra Kathmandu. Du kan sikkert også hente hjælp her

Tintin

Sjovt at det er Tintin i Congo der er overskriften på ugens program. Den historie husker jeg fra firserne – og det var sikkert ikke første gang den var oppe at vende. Ufatteligt at Lasse Jensen ikke kom ind på dyremishandling, når man alligevel havde gang i det politisk ukorrekte. Scenen hvor Tintin springer næsehornet i luften er hysterisk morsom!

Sjovt at man nu vil forbyde den. Hvad så med Hitlers Mein Kampf som vis lige er kommet i et nyt oplag og så sælger forrygende. Fandt en kort blogpost om dette på Stereotype & Society fra 25 july 2007: To Read or NOT to Read

God søndag.

2 Comments Tilføj dine

  1. Jesper siger:

    Svendborg, journalistik og Tintin er relevant…
    Men hvor fanden bliver ugens strejkeramterottehistorie af?

    1. tingstrup siger:

      Kan ikke uploade den. Lorte BlackBerry!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s