Ludvigsen strikes back! KUNST 4 – monsunhygge

Man har et princip til man tager et nyt.

Et af mine er ikke at bringe min personlige korrespondance på denne blog. Den vedkommer jo ikke andre.

Jeg bliver desværre nødt til at gradbøje dette princip en smule og bringe et uddrag af en mail jeg fik fra min virkelig gode ven Jakob Ludvigsen.

Jakob er nemlig på banen igen med en serie rullende kunstværker der kulørt krydrer klippeøen i Østersøen…

Som han skrev forleden…

Glæden ved, at noget lykkes friktionsfrit, illustreres af de vedhæftede fotos. Sunny Asemota har dekoreret foreløbig to bornholmske busser, der har en fortid i Århus. Jeg fik idéen, fordi trambusserne, som de jo kaldes i den jyske regionalhovedstad, er malet i en kedelig karryerstatningsgul nuance. Sunny ville gerne, busselskabet sagde strax ja, tre fonde sprang til med 137 kilo, kasernen udlåner sin malerhal – endnu engang har civilisterne erobret militært område – og Bornholms Kunstmuseum har givet projektet sin velsignelse.

Bortset fra sure læserbreve er alle begejstrede for at se 54 tigermisser på den ene og 62 konger på den anden bus, herefter følger blomster og tal. Jeg tror ikke, vi når over fire busser, men det er også et maleri på 300 kvm….

Eventyr på 4 hjul

Omtalen har været omfangsrig.

Det lykkedes behændigt Bornholm at omtale begivenheden og helt at udelukke Ludvigsens finger i projektet. Men intiativtageren krediteres på behørigt vis af Dr.dk og naturligvis i Bornholms Tidende 🙂

Som Jakob nævner i sin hilsen har der været lidt surhed at spore blandt bornholmernet:

Madsen
Jeg har set bussen, og det er da noget af det grimmeste jeg har set.
Betale for at Asemota dekorerer bussen, når 0 klasse fra hvilken som helst skole, kunne gøre det lige så godt, og uden betaling., og måske pænere !
Asemota burde betale, når bussen igen skal omlakeres.

S. Jensen
Det er rædselsfuldt, det skræmmer jo turisterne væk og giver mareridt om natten……

C.
Verden v i l bedrages. At kalde det smøreri for kunst og ophavsmanden for kunstner er så langt ude, at det grænser til det utilladelige. Den kunstneriske velsignelse er givet af direktøren for Bornholms Kunstmuseum – ja, det siger jo en del.

Er det ikke på tide at overveje det fortsatte ansættelsesforhold for de involverede, herunder den ansvarlige hos BAT?

… osv., osv.

Middelmådigheden får frie tøjler på Dr.dk’s hjemmeside – læs mere  her og lad dig lede tilbage til Rindals glansperiode i sidste århundrede.

Ludvigsen er en kæmpe inspirations kilde i mit liv – det er sgu let nok at få ideer. Men der er altså ikke mange der som Ludvigsen mestrer evnen til at BÅDE at få skæve ideer OG evnen til at OGSÅ realisere dem.

Hvad den mand ikke har lagt navn og sjæl til er ikke småting – få selv et overblik og indlik på hans farverige hjemmeside.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s