Aqua, Turn Back Time – For Jens Otto


Et mestervaerk af strategi arbejde

Verdenspremiere på Tómas Gislasons film om Danmarks popsensation over dem alle: AQUA. 12 timer skal de tilbringe i hinandens selskab i et sommerhus. De må ikke forlade huset, mens optagelserne står på.

Instruktøren Tómas Gislason har samlet halvfemsernes store danske popsensation, Aqua. Under en indspilning gik bandet hver til sit og har ikke talt sammen siden. Nu skal de tilbringe 12 timer sammen i et sommerhus. Og der er et og andet, der skal tales igennem…

Aqua brød igennem med et brag i 1997 anført af ”Barbie Girl”, som selv ikke Mattel-koncernen kunne lukke munden på. På et tidspunkt solgte de flere cd’er end U2, Celine Dion og Madonna til sammen, men midt i indspilningen af deres tredje album bristede boblen og Aqua gik i opløsning.

I de fem år der er gået, har Lene, Søren, Rene og Claus ikke talt om bruddet, men nu er det lykkedes Tómas Gislason at bringe dem sammen. De fire ex-Aquarianere tilbragte 12 timer i hinandens selskab i et sommerhus. En computer gav dem 140 emner, som de kunne tale om – hvis de altså havde lyst. Eneste dogme: De måtte ikke forlade huset, mens optagelserne stod på.

Sprængfarlige emner

Der startes lidt forsigtigt, mens de engang uadskillelige venner nærmer sig hinanden, men snart falder snakken på groupier, jordforbindelse, fortrydelser, Rene Dif’s bog ”Popdreng” og fortidens surrealistiske stjerneliv. Der bliver sat et hudløst ærligt punktum for Aqua – og måske skabt grundlag for at de fire bandmedlemmer kan komme videre med deres liv hver for sig.

Foruden det 12 timer lange sommerhus-interview er filmen bygget over tusindvis af timers videooptagelse – helt tilbage fra bandets spæde start. Der er et forrygende udvalg af bandets egne private videooptagelser, optagelser lavet af professionelle fotografer, der fulgte i hælene på Aqua, klip fra koncerter og indslag fra nogle af de hundredvis af internationale tv-shows, som Aqua nåede at stille op til.

”Turn Back Time” er produceret af Substanz og havde premiere på den internationale dokumentarfestival CPH:DOX i november 2005.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s