OM KATHMANDU


Alle vi kender og alle vi møder, stiller det samme spørgsmål.

HVORFOR VALGTE I KATHMANDU?

Sagen er, at det ikke er os, der valgte g Kathmandu – men omvendt.

I 2000 siger vores jobs op for at rejse jorden rundt i et års tid. Vores plan var at starte i Indien og herfra arbejde os op gennem Nepal til Tibet.

Men sådan skulle det ikke være.

På trods af ufattelige forberedelser får vi ikke fået ordnet vores visa til Indien – og uden det, ville SAS ikke lade os komme ombord på flyet. Efter forskellige overvejelser ændrer vi planen på stedet og tager direkte til Kathmandu for at tage tingene derfra. Tanken om at starter et jordomrejse eventyur med at tage tilbage til lejligheden i Købmagergade var for taber agtig.

Så stik mod planerne befandt vi os pludseligt i Kathmandu – og her blev vi i sammenlagt 3 uger!

Da vi i 2007 kommunikerer vores udrejseplaner ud til alle vores venner og bekendte, viser det sig at en overvejende del af den feedback vi modtager, har relationer til Kathmandu – enten vennernes egne erfaringer eller deres netværk og relationer til andre der lever her.

Da et af vores ønsker endvidere er at praktisere lidt mere gav det herefter sig selv. Og efter en 5 ugers research tur i 2008 der bekræftede os i valg af sted tog vi den endelige beslutning.

SÅ DERFOR KATHMANDU

Ud over de karmiske faktorer er der naturligvis også en række relle forhold, der gør Kathmandu relevant. Landet er under forandring – og forandringer giver muligheder!

Og så er her brug for hjælp! Det håber vi at vi får mulighed for at være med til.  I DET SMÅ, Vi har INGEN forhåbning om at frelse verden…

Sidst – men langt fra mindst – så er Nepaleserne et fantastisk folkefærd. De er tolerente og i den grad åbne overfor fremmede. Jeg ville ønske, at jeg kunne prale med samme gæstfrihed hos danskerne, som den vi har mødt i vores tid her…

Og så er de gennemsyret af en  af de karakterer vi begge sætter stor pris på. Nepaleserne har HUMOR – og en humor, der minder om den danske.

Så er der naturligvis en masse problemer forbundet med både Kathmandu og Nepaleserne.

Men som bekendt – Nobody’s Perfect.