Tuborg


Det er ingen hemmelighed at øl ligger mit hjerte nært.

Det har det gjort siden jeg som 10/11 årig fik mine første øl- og vand etiketter fra Sigurd (farfar) og ølbrikker fra Gunnar (morfar).

Dette blev kickstarten til et liv i ølverden på et mere organisatorisk og kommercielt niveau end normalt.

Som 14/15 årig involverede jeg mig i Skandinavisk Bryggerisouvenir Samlerforening og rejste landet tyndt sammen med like minded og rippede eksisterende og nedlagte bryggerier for alt der havde samlerinteresse… det vil sige alt.

Lasten blev mere og mere raffineret til kun at handle om ølkultur og ølhistorie.

Samlermanien forsvandt da jeg startede som Produktchef for en masse øl brands paa Tuborg på Strandvejen. Da selv havde mulighed for at lave sjældne etikketer og souvenirs var det hele ikke så sjovt længere.

Morskaben kom så til gengæld i rigelige mængder gennem arbejdet med Tuborgs fantastiske produkter OG ikke mindst Tuborgs fantastiske ansatte… uden sidstnævnte eksisterede Snebajeren ikke, Labyrinten på Pile Alle, Grøn Koncert (dette har jeg ikke haft så meget med at gøre) samt en masse andre ting. Spørgsmålet er i virkeligheden om ølkulturen overhovedet havde været noget i dag uden folkene fra Tuborg… og til en vis grad Carlsberg.

Sidenhen fik jeg mulighed for at lave en mere bred og folkelig ølhistorie med nogle af de begivenheder, der har gjort oplevelsen ved nydelsen af øl til det det er i dag.

Dem fik jeg samlet i udgivelsen fra 2004: Øl. Humle, hygge og højt skum …

Øl. Humle, hygge og højt skum ...

I dag har jeg intet med øl at gøre.

Altså lige bortset fra dem jeg nyder – ofte og gerne. Og så bliver jeg af og til mindet om fortidens synder fra venner, bekendte og tidligere kolleger der alle deler samme laster og spørger til de gamle løgnehistorier.

Jeg har gennem en årrække nedfældet nogle af dem her på bloggen… og lur mig om der ikke kommer flere til. Jeg har nogle sjove historier jeg personligt godt kunne tænke mig at få genopfrisket så mon ikke de kommer ved lejlighed.

Problemet er bare at der stort set ikke eksisterer dokumentation i min verden. Alt skal hentes hos Juul, Ludvigsen samt i bryggeriets arkiver… og det er jo lidt langt væk her fra Kathmandu.

Any way – de ting jeg trods alt kan huske nedfælder jeg på disse sider… just in case

Historier om mine Bryggeribedrifter:

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s