Den måtte jo komme. Bogen om Per Mikael

Den har med garanti ikke været kedelig at skrive. Glæder mig til at læse den.

En arbejdshest med showmanship
Af Tine Brødegaard Hansen

21. april 2008 kl. 11:08

Ny portrætbog fokuserer på Per Mikael Jensens personlige ledelsesstil og dens konsekvenser. Titlen er ‘Bossen og Bissen’.

“At skrive en bog om Per Mikael Jensen, er som at forsøge at tage et billede af en bil der ræser af sted,” siger Jette Meier Carlsen journalist på Jyllands-Posten og forfatter til portrætbogen ‘Bossen og Bissen’, der udkommer på Gyldendal 28. maj.

Per Mikael Jensens ledelsesstil hylder showmanship, som er ledelse med farve, stil og personlighed. Han kalder sig selv et fanmenneske, som livet igennem har haft forbilleder, som han har set op til og plukket lærdom fra, fortæller Jette Meier Carlsen om baggrunden for at Per Mikael Jensen til stadighed fascinerer såvel pressen som offentligheden.

Fra slutningen af 2006 til december 2007 har hun skrevet på bogen. I den tid er Per Mikael Jensen både blevet hyldet som TV 2’s frelser og beskyldt for at være årsagen til tv-stationens nuværende økonomiske morads, alt imens han har landet en stilling som adm. direktør for Metro International, der udgiver gratisavis i 20 lande verden over.

Hvordan opstod ideen til bogen?

Ideen opstod hos forlaget Gyldendal samt Flemming Flyvholm, tidligere redaktør på Berlingske Tidende og gammel ven af Per Mikael Jensen. Jeg blev spurgt, om jeg ville skrive bogen, fordi jeg kender ham fra hans tid på Jyllands-Posten. Der var vi på forskellige redaktioner, men jeg husker ham som en karismatisk person, der kunne være spændende at skrive et portræt af. Da vi startede i slutningen af 2006 var han nærmest en folkehelt, sidste samtale havde vi i december og bogen er lige gået i trykken, så der har været mange opdateringer undervejs.

Hvordan har det været at følge Per Mikael Jensen i den tid?

Der har været mange forhindringer i form af oplysninger der skulle korrigeres og nye steder der skulle startes, fordi han har skiftet job og rejser verden rundt. Han er et menneske med integritet og stort personligt mod, det har været både underholdende og inspirerende at følge. Per Mikael er ikke bange for at se sine egne svagheder i øjnene, tværtimod er en af hans kæpheste, at det er utroligt vigtigt for en leder, for ellers kan man jo ikke forbedre sig. Han er i det hele taget ikke noget bange menneske.

Hvorfor titlen ‘Bossen og Bissen’?

Der er ikke tvivl om, at Per Mikael Jensen godt kan lide at være bossen, men han er også en bisse, der bliver provokeret af politisk korrekthed, det perfekte og for meget pænhed. Deraf titlen. Bogen handler dels om ledelse og er dels en portrætbog. Per Mikael Jensen praktiserer personlig ledelse, derfor kan man ikke skrive en bog om hans ledelseserfaringer uden at fortælle om, hvem han er. Jeg er ikke erhvervsjournalist, derfor er bogen ikke en økonomisk analyse af, hvad der er lykkes for ham, og hvad der ikke er. Han har sine helt egne holdninger til ledelse, som er usædvanlige og spændende.

Hvad gør dem usædvanelige?

Per Mikael repræsenterer en moderne ledertype, som ikke er uddannet fra diverse lederuddannnelser, men har fundet sin egen personlige ledelsesstil, som han har finpudset og dyrket. Han er også en mand, der kender til omkostningerne ved at slide som en hest. Og et menneske, der har som erklæret mål, at han også undervejs vil have det sjovt.

Hvorfor har han sagt ja til at medvirke?

Af flere grunde, det var Gyldendal og Flemming Flyvholm der solgte ideen til ham, han blev vel lidt smigret og kunne nok også se, at han har udviklet en personlig ledelsesstil og nogle principper, der kunne være interessante at læse om. Men han har været meget ydmyg og bekymret for at fremstå som selvfed. Derfor understreger han, at man kan være leder på mange måder, det vigtige er at være ærlig og ikke spille en rolle. Man må sige, at han selv tager nogle øretæver som leder og siger nogle ting i bogen som mildt sagt ikke er velset, men han kan også godt lide at provokere lidt, det har ikke været sådan, at han har siddet og storskrydet om egne fortræffeligheder.

Per Mikael Jensen har udtalt sig meget i medierne, særligt om TV 2, fortæller han noget nyt i bogen?

Ja, han giver sin version af, hvad der er sket på TV 2 og fortæller i dybden om sit ledelsesforløb. Det er et grundigt portræt af en usædvanlig mand og leder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s