Hvis du tror benzinen er dyr i Danmark

onHer er uroligt fattigt – det vidste vi godt. men situationen har ændret sig en smule siden vi besøgte Kathmandu første gang i 2000.

Det skyldes især benzinpriserne der har sat Nepaleserne i en helvedes situation økonomisk set.

Regeringen har nemlig INTET BENZIN!

Hvergang en benzinstation får benzin udspiller der sig et cirkus udenfor af ufatteligt lange køer – biler til den eneside og MC’er til den anden.
Talte med en Taxa chauffør om dette – benzin er jo en ret væsentlig del af hans dagligdag. 1 liter benzin koster 100 NRP – dette svarer til 6,74 DKR med dagens kurs. Det er ikke lige til at forholde sig til, for det lyder jo ikke af så meget…

Men tænk lige over følgende:

Man kan spise sig mæt på et gadekøkken for 20 – 30 NRP (Momos + ris eller curry+dal+ris+chapati. En liter benzin koster altså 4-5 gange et måltid mad.
Hvis man skal spise sig mæt ved en pølsevogn i Danmark koster det mindst 50 kr – ved samme niveau skulle ben liter benzin hjemme altså koste mellem 200 og 250 kr!

Vores taxachauffør fortalte os at han skal bruge 100 kr om dagen til mad til familien (ham +konen+et barn).
Ved den sammenligning burde en liter benzin så koste det samme som en tilsvarende dansk familie bruger til mad på en hel dag. PRØV LIGE AT REGNE DET UD SELV!

Jeg betaler 50 NRP for en barbering en nepaleser betaler 20 – dvs man kan få mellem 2 og 5 barberinger på en liter benzin.
Du får ikke en barbering i Danmark for 100 DKR – så ud fra den betragtning svarer det til en literpis i DK på 200 -500 kr.

Osv

… det er til at blive vanvittig af den slags sammenligninger!

Vi skal derfor virkeligt tænke os om når vi diskuterer priser med de taxaer vi kører med – hver gang vi sparer 50 NRP betyder det intet for os – men for ham er det halvdelen af det hans skal bruge til mad den dag!!!

One Comment Tilføj dine

  1. Jesper siger:

    Det er jo helt utroligt! Hvis der ikke er energi, så stopper alt. Det er en lesson for us all, så vi får styr på energien globalt set.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s