Fortidens synder…

Jeg vil ikke sige jeg er stolt af alt det plat J-Dagen står for i dag. Men jeg kan jo ikke komme uden om at al hurlumhejen udspringer fra min krøllede hjerne…

J-dag på vej ind i ordbogen

07. nov. 2008 08.24 Indland
Efter 27 år med julesne på flaske overvejer Dansk Sprognævn nu at føre ordet ‘J-dag’ ind i retskrivningsordbogen, skriver Urban.

For selv om udtrykket i princippet hører hjemme i Tuborgs årlige reklame for sne-øllets komme, så er videnskabelig medarbejder og leder af arbejdet omkring ordbogen, Anita Ågerup Jervelund ikke i tvivl, når hun siger, at hos Dansk Sprognævn er det efterhånden mange år siden, at udtrykket blev registreret.

– I dag er det almindeligt kendt. Og selv om jeg ikke alene bestemmer, hvilke ord der skal i den næste retskrivningsordbog, så vil jeg nok tale varmt for, at J-dag kommer med, siger hun.

En tradition som oktoberfesten i München
Hos Danske Ølentusiaster er foreningsformand, Anne-Mette Meyer Pedersen, begejstret.

Selv om J-dagen på godt og ondt domineres af de store bryggerier, så er den lige som oktoberfesten i München blevet en tradition.

– Derfor er det da både glædeligt og naturligt, hvis ordet integreres helt i det danske sprog med en plads i ordbogen, siger hun

Tror jeg skriver den rigtige historie om J-dagen på disse sider i løbet af weekenden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s