Daisy indtager Nordisk

Jeg ved snart ikke hvad man skal mene og tro.

Modtog nedennævnte i går – kan i den forbindelse ikke lade være med at tænke på om Hendes majestæt skider på samme lokum som os andre.

Weird at tænke på at man måske sidder og lufter sig samme sted som Daisy lige har haft tyndskid på….

Og gu’ ve hvor hun vil smøge den – der er rygeforbud…..
———–

(Local Messages fra Valby på Insight er nede for øjeblikket, derfor denne info pr. mail)

JJ Film går på mandag i gang med optagelser til en filmatisering af H.C. Andersens ”De vilde svaner”. Ghita Nørby er instruktør og Hendes Majestæt Dronningen har tegnet scenografien, de vil derfor jævnligt opholde sig her på området i perioden 12. januar til 6. februar.

Selvom vi er vant til kendte mennesker på Nordisk Film, er det alligevel lidt anderledes med Dronningen. Ligesom vi er diskrete i omgangen med vores andre kendte gæster, skal vi være det med Dronningen.

Dronningen selv ønsker at være på arbejde på lige fod med os andre på Nordisk Film i perioden. Hun ønsker ikke, at vi gør en masse ekstra ud af hendes tilstedeværelse. Det er derfor mere for vores egen skyld at vi her ridser op, hvordan man omgås en dronning på arbejde.

Hvis man møder Dronningen på pladsen om morgenen nikker man diskret og hilser med ”Godmorgen Deres Majestæt”, senere på dagen er det naturligvis ”Goddag Deres Majestæt”

En god sætning er altid: ”Kan jeg hjælpe Dronningen med noget?” eller ”Kan jeg gøre noget for Dronningen?”

Hvad gør man fx hvis man står i køen til den varme ret i kantinen og Dronningen nærmer sig med sin tallerken?

Hvis Dronningen spiser i kantinen, så er det almindelig høflighed, at man diskret flytter sig for hende og lige prikker dem der står foran i køen, så de gør det samme.

Hvis Dronningen nærmer sig en dør er det ligeledes almindelig høflighed at åbne og holde døren for hende (samtidig med at man hilser som beskrevet ovenfor).

Når man skal tiltale Dronningen siger man:

Første gang: Deres Majestæt

Og herefter: Dronningen (ALTID 3. person)

F.eks.: ”Velkommen Deres Majestæt. Jeg håber, at Dronningen vil føle sig tilpas med dette kontor. Jeg forstår på Jacob Jørgensen, at Dronningen gerne spiser frokost med filmholdet, vi har derfor reserveret et fast bord i kantinen. Hvis det passer Dronningen bedre at spise her, så lad os det vide, så bringer vi frokosten herover etc.”

…Skulle man komme til at sige ”De”, så overlever Dronningen også det. Hun ved godt, at det er svært for mange at finde ud af, ”hvordan man gør”. Det er ikke hende, der bliver forfjamsket eller forlegen. Alligevel er det en god idé at de personer på Nordisk Film (ledelse, Facilities, produktionsfolk, reception, kantinepersonale etc.), som har med produktionen at gøre, øver sig lidt på tiltaleformen på forhånd. Det er ikke god stil at sige ”du” til Dronningen.

Dronningen får kontor i ”Rockbarakken” bag scenerne. Hun medbringer to sikkerhedsfolk og porten til P-pladsen vil være aflåst i dagtimerne, når Dronningen opholder sig her.

Hvis der er spørgsmål til noget i forbindelse med Dronningens besøg, er I velkomne til at kontakte Britta Hansen på telefon 36188204/lokal 60204.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s