Reggae fra sengen

Er sengeliggende med lidt smaafeber, krummer i halsen og ondt i roeven…

Til min store glaede poster min gode ven Ronnie’s NewMusicUnited (som jeg har naevent flere gange paa disse sider) det seneste track fra Jimmy Cliff – en forrygende coverversion af The Clash’s Guns of Brixton…

Som saa ofter foer ryger tankerne afsted down Memory lane… helt konkret til Byens Lys engang i slutningen af 70’erne (eller begyndelsen af 80’erne) der viste The Harder they Come… En film jeg naturligvis havde set flere gange foer. Men ikke i en biograf fyldt til bristepunktet af storrygende CA’ere der gik AMOK under scene hvor militaeret braender hashmarkerne af… JEG MENER AMOK!

Herfra er der jo ikke langt til You Can Get it If you really want, Toots, Inner Circle og… Inden jeg saa mig om var jeg dybt involveret i oevelsen: Bedste ikke-Bob marley-reggae-pop-hits-fra-dengang (dvs 1975 – 1982)

Listen er ikke faerdig. Men den er sjov…

Her er kult-tracket…

… og det sikre dansehit fra Ailos DJ pult paa Taarnby Gymnasium

… og hittet jeg hader, men som jeg ikke kan lade vaere at spille og som trods alt er bedre end Boom Boom fra samme LP

… og et af min favorit track fra mit favorit band. Black Uhuru opvarmede for Stones paa Wembley i 1982 (med J. Geils Band der spillede centerfold for hele stadion paa PA’en fordi lydanlaegget roeg, + tusindvis af gale englaendere der braendte dere nyinkoebte merchandise af da Anarchy in The UK roeg ud over stadion inden Stones gik paa – for at vise deres begejstring…)

… og som en naturlig forlaengelse af ovennaevnte.

… og et andet TG hit – som ogsaa toppede juke boxen paa Kunstner Kroen hvor festerne ofte sluttede med tre uspecificerede haandmadder til morgenmad

…. og saa tracket der satte det hele igang.

Andre minder der popper op gennem taagerne… Reaggae Festivalen paa Enghave plads med The I Trees og Ziggy Marley og cremen af Dansk hard core reggae Tredje Tisstand og i hvert tilfaelde ikke Toesedrengene men gerne Laid Back (Hvornaar var den?) – og en masse reaggae arrangementer paa Staden (Peter PUnk – genopfrisk please)

Endnu flere mentale pop ups… Bob Marley i Forum (Husker jeg korrekt?) Dag Vag paa Taarnby Gymnasium og en masse andet taage romantik.

Bvadr – en helig maade at slaa tiden ihjael paa naar man er sengelioggende med monsun-influ.

Min tilstand og halse motiverer desvaerre ikke til en lille ‘J’ – den maa jeg have til gode.

… jeg maa videre.

BTW
faktisk hoerte jeg mest Yellow Man, LKJ og naturligvis Bob Marley – desvaerre maa vi ikke spille reaggae i Tings Tea Lounge – men gerne DUB. Saa sidstnaevnte ryger tit gennem morgenlokalerne i Lazimpat

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s