Er du til interessante mennesker & fremmede kulturer? Kender du Meet The Danes?

Har du det på samme måde som vi har det når vi rejser? Er nysgerrig efter at kende menneskene omkring dig?

Så kender du også fornemmelsen af at gå glip af et eller andet spændende, du ikke ved hvad er.

Alt det du ved eksisterer bag gadedørene oppe på 3.sal bag gardinerne eller i den beskedne hytte i slummen, hvor du ved at folk hygger sig bag forhænget der gør det ud for en dør… også selv om de måske er fattige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi – dvs min elskede soul-mate Annette og overtegnede – har ikke alene rejst over-næsten-alt. Vi har også været så priviligerede/dumdristige/heldige/YouNameIt at have befundet os så langt væk fra alt og alle til at vække tilstrækkelig meget nysgerrighed til at en eller anden tilfældig lokal har åbnet deres døre og inviteret os indenfor…

P1080442

Rige eller fattige… den gæstfrihed, vi har mødt under vores utallige rejser, har været ubetalelig og givet os minder, der har større erindrings-gennemslagskraft end Eifeltårne, Pyramider, Angkor Wats og hvad de store attraktioner hedder… dem kan man altid komme til at se.

Gambia222

Det sjove er, at alle dem der har inviteret os indefor er lige så nysgerrige over at vide noget om os som omvendt. Hvorfor vi er så hvide, hvad vores guder hedder… og hvorfor vi spiser sådan nogle underlige ting osv.

Gambia221

Nu er der nok en eller nden der tænker… Ja, Ja… men det er jo ikke alle der bare kan rejse Ad Helvede for at møde mennesker… hvad med pengene? Og tiden?

Her er det så fantastisk at du ikke behøver at rejse nogen som helst steder hen. Du kan møde fremmede, spændende og helt ufarluge mennesker hjemme i din stue. Uden at det koster dig en øre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Many foreigners are interested in our daily lives, the educational system, the health system, our hobbies etc. Meet the Danes is an opportunity for both hosts and guests to meet and learn more about other people’s way of living. Contact between hosts and guests is matched by MeettheDanes.dk – the original Meet the Danes concept.

Fra Meetthedanes.dk

 

Forleden faldt jeg over en gammel video på Youtube med Annette og overtegnede.

Optagelsen er fra TV2’s Go’ Aften Danmark omkring 2004 hvor vi var blevet inviteret i studiet for at fortælle om vores fantastiske oplevelser hjemme i vores køkken og dagligstue.

Baggrunden var vores roller som Hosts i det nystartede Meet The Danes der inviterede nysgerrige tilrejsende udlændinge hjem til middag hos de danskere der havde lyst. Et herligt pust fra verden på et tidspunkt hvor vi var arbejdsramte og langt fra vores næste rejse. Et helt og aldeles fremragende set-up fra før der var noget der hed sharing economi og Air BnB.

 

Meet The Danes eksisterer idag

Til min store glæde lever konceptet stadigvæk. Så sidder der en-eller-anden nysgerrig familie derude, der ikke har råd til at rejse og samtidigt hungrer efter et lille sus fra verdenshavene eller kontinenterne… så er dette løsningen.

Du skal bare tilmelde dig her….

Vi har haft virkeligt gode oplevelser med de gæster vi har haft på besøg. Dem gider jeg ikke skrive her – vi fortæller overraskende levende om dem på videoen ovenfor.

 

PS

Alle billederne ovenfor er fra tilfældige steder på kloden hvor vi er blevet stoppet på gaden og inviteret hjem til Te, kaffe, middag osv.

Tænk at vi overlevede alle disse uhyggelige fremmede…

Og tænk at verden er så mangfoldig og mennesker er så overskudsagtige, at de tager folk som os til sig. Os der ofte er meget rigere… (og samtidigt så fattige på de mest esientielle områder.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s