John Ping’s in town.

Så kom han!

Ministeren der har fået ambassaden til at ligge på den anden ende, her forud for årets største begivenhed: Dronningens fødselsdag i næste uge. Forleden var der brandudsalg af Danish Design og alskens husgeråd så ambassadens garage kunne blive tømt og malet inden det prominente besøg. Vi fik ved den lejlighed er godt komfur, en god vaskemaskine og diverse kvalitets køkkengrej – herunder et par Marie skåle.

Jeg har besluttet mig for at samle omtalen om ministerbesøget i disse spalter, så interesserede i Danmark kan følge med

Republica er naturligvis oppe på mærkerne og starter allerede den 30. marts med en kort beskrivelse af et enkelt kontroversiel programpunkt:

Upon learning of the proposed visit by the Danish minister, who is coming to Nepal in mid-April, the Home Minister has told the Ministry of Foreign Affairs (MoFA) that “it is not appropriate” for the dignitary to visit a “sensitive and controversial” place, a source at the Home Ministry said.

… lyder det i artiklen Govt balks at Bardiya trip by Danish minister som efter min mening tegnede godt for det kommende besøg.

Hvad der herefter er sket, aner jeg ikke. Måske har regeringen hernede fundet ud af at Søren Pinds primære interesse ligger i Afrika og at u-landsbistand  nu handler om det langt farligere frihed og derfor undgår ham og frihedsdiskussioner. Eller også er Søren Pind i virkeligheden skide ligeglad med Nepal – her er jo ikke intet han kan bryste sig af i Danmark

Jeg aner det ikke.

Men et eller andet er der altså sket siden – de forgående to dages dækning er nemlig ligegyldig – eller det der er værre

Med stor journalistisk skarphed og præcision lægger avisen i går op til besøget under overskriften: Danish minister arriving on Wednesday efterfulgt af et par linier om en hr. John Ping’s kommende gøren og laden.

Danske navne er naturligvis lige så vanskelige for nepaleserne som nepalesiske ditto er for os. Dagens Republica har heldigvis fået rettet op på forvirringen og beretter her til morgen under overskriften: Danish minister in town der har copy/pastet gårsdagens linier og ændret fra fremtid til nutid suppleret med en detaljeret gennemgang af ministerens program.

Jeg har endnu ikke kunnet finde noget i The Himalayan eller Kathmandu Post. Den nepalesiske presse en nemlig sådan so, so

Desværre er den danske presse ikke stort bedre, snarere værre. For det er fuldstændigt umuligt at finde en linie om Nepal og Pind i Berlingske, Politiken og Børsen. De har åbenbart opprioriteret urolighederne i Kirgisistan på bekostning af det vigtige ministerbesøg.

Eller måske er virkeligheden den, at der ikke er en skid relevant at se i Nepal?

Hvis det er tilfældet så håber jeg at Søren Pind i det mindste får set sig lidt omkring og får nydt en pils eller to på Jazz Upstairs, The Attick, The Cube eller et af de andre fede steder før han ankommer til Dhaka på lørdag. Her er der ifølge Bangladesh’ Financial Express lagt brænde på bålet. Avisen beskriver detaljeret programmet for den danske erhvervsdelegation, anført af Søren Pind. Der er naturligvis heller ikke en skid at se i Bangladesh – og som muslimsk land er her næsten tørlagt 🙂

Jeg personligt forstår ikke hvorfor interessen for Bangladesh er så meget større end interessen for Nepal. Mulighederne er nemlig fuldstændigt de samme.

Det kan naturligvis skyldes at man ikke i samme grad synliggør alle de muligheder her er.

Det første man præsenteres for, når man besøger hjemmesiden for den Danske Ambassade i Dhaka er: Get to know Succes. Stories about Danish. Companies in Bangladesh som naturligvis har en fed og sælgende beskrivelse af Duckert og PeopleGroups GraphicPeople.

Ambassadens hjemme side her i Nepal præsenterer sig på denne måde:

LEARN MORE ABOUT: The history and workings of the Danish Parliment and the Danish Monarchy

samt

Websites about Denmark: Denmark – Wikipedia and Visit Denmark.

Nåh ja – så er der naturligvis også en reklame for den kommende Clima Conference i København i 2009!!!

Nu håber jeg ikke at ministerbesøget har tæret for meget på det lokale danske diplomatis ressourcer og derfor går udover årets aller vigtigste programpunkt her i Nepal: Dronningens Fødselsdag.

Denne begivenhed er vi nemlig mange der forventer os  noget særligt af i år – den er nemlig rund!

… jeg følger med i aviserne de kommende dage.

2 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s