Alexander Søndergaard: I er løgnere, boligsvindlere og bedragere…

Kære venner tjek lige denne mail

Vi er fanget i en helt grotesk sag fra Tisvildes lokale Gonzo. En tidligere TV2 journalist ved navn: Alexander Søndergaard.  Vi er ifølge ham  lige til at lukke op og skide i….

Fra: Alexandar Søndergaard <kontakt@tisvildeliv.dk>
Dato: 5. jan. 2011 19.09
Emne: SV: Tibirkevej 18, Tisvilde
Til: Annette Tingstrup <atingstrup@gmail.com>, ‘lp.336@edc.dk.’

Vedr: det Lyserøde Hus

Jeg er ved at være en smule træt af jeres totale fortrængning af det faktum,  at det lyserøde hus er ubeboeligt  – især  – om vinteren.

Det er et sminket lig I har lejet ud til os. I har i hele sagen løjet og manipuleret, og jeg gider ærlig talt ikke mere jeres usaglige vrøvl.

Og jeres pjat om inkasso er svært at tage alvorligt. Jeg har talt med en medarbejder fra Huslejeankenævnet i Gribskov.
Hun kendte godt huset og ikke for noget godt, og anbefalede os i øvrigt at stoppe indbetalingerne, hvad vi naturligvis gør.

Og hvis I forsøger at leje det ud igen, vil det naturligvis have min interesse!!.

Den måde I kynisk og grådigt driver boligsvindel på er helt uacceptabelt.

Og hvis ikke vores depositum er indbetalt senest d. 14. ds. vil jeg få huset erklæret uegnet til menneskebolig, og I vil kunne læse om det i avisen.

Dertil må påregnes en erstatning for genhusning, ødelagt tøj på grund af mug samt nyt depositum

Med venlig hilsen/Best regards

Alexandar Søndergaard
Fotograf/Redaktør
Tisvildeliv
3220 Tisvildeleje
Denmark

Mobil +45 29 72 10 82
Email: kontakt@tisvildeliv.dk
Hjemmeside: www.tisvildeliv.dk/
Website2: www.alexandarsondergaard.com/

….

Alexander har lejet et fritidshus – et hus man ikke må bo i året rundt. Han må have fundet det ved at google Tisvilde mm og fundet vores hjemmeside attingstrup.mono.net hvor vi beskrev vores fantastisk hus som mange af Jer kender – en side vi lavede under navnet detlyserødehus.dk da vi ville sælge det for at rejse…

Huset er opvarmet af et varmepumpesystem der holder huset varmt, tørt og sundt året rundt som vi skrev dengang klodens klima var mere normalt end tilfældet er i dag. Nu er huset koldt og beboerne fryser som en stor del af Europas befolkning gør det… trist.

Men huset er som nævnt et fritidshus – en kendsgerning vi tydeligt fremhæver på den gamle hjemmeside, i kontrakten samt i al korrespondance.

Men Alexander har fået dispensation af komunen til at bo der hele året – og det er godt for ham.

Bortset fra at det hus han i sin tid selv henvendte sig til os omkring (og som han efterfølgende lovpriser flere gange)  i dag er et sminket lig.

Hvad skal jeg sige…

Hvis plastikkirugi går under betegnelsen ‘Sminke’ har Alexander fuldstændigt ret.

Da vi overtog Det Lyserøde sandblæste vi det og gennemtørrede det i et par uger. Vi skiftede 50-60% ud af mure og bindingsværk ud, rev hele toiletbygningen ned, og byggede en ny med varme i gulvet, lavede el, installerede varmepumper osv for et beløb der oversteg købsprisen af huset. Det er en del mere end mascara og Botox.

Og nu vil han ikke alene slippe for sin gæld til os. Han vil have betaling for genhusning, tøj mm.

Kulminationen på et underlig forløb der – set herfra Nepal – ligner panik.

I sommers tilbød Alexanderos at købe et redaktionelt indslag på hans hjemmeside mod hans gæld til os. I gamle dage i Amagerbanken kaldte vi det for ludderjournalistsik når vi fik historier i Amagerbladet,  Sundbyposten og Dragør Nyt mod betaling af annoncer.

Gælden stammer fra maj måned, hvor vi gav ham henstand på en måneds husleje. Det er jo en ærlig sag at være på røven. Den sidste del gælden er endnu ikke er betalt, og der er ikke betalt af på beløbet de sidste 4 måneder. (Det er det, vi i slutningen af december beslutter at sende til inkasso.)

Senere igen – den 23. november – får  vi en mail hvor Alexander meddeler at han desværre ikke har råd til at bo i vores sommerhus fordi hans boligsikring  blev frataget ham. Han vil nu have huslejenedsættelse hvilket vi ikke har økonomi til at give ham.  Vi er imidlertid så heldige at finde en ny lejer med det samme og tilbyder ham at slippe ud af hans kontrakt uden de 3 måneders opsigelsesvarsel. Da var det pludseligt ikke relevant længere – huset var da uden problemer.

Præcis en måned senere kalder Alexander os for nu svindlere og bedragere, der flygter fra Danmark fordi vores økonomiske situation er en katastrofe.

Det er den måske – men alligevel er den ikke værre end at vi, som beskrevet oven for – kan give henstand.  I følge Alexander er vi flygtet fra en håndværkergæld til det firma der i sin tid satte vores varmeanlæg op.

Varmepumpefyren kender vi selvsagt ikke da hele ombygningen skete gennem det lokale entreprenør firma Jessen og Vagnild. Varmefyren vil ikke servicere anlægget – og det tilskriver Alexander derfor vores økonomiske svindel. Et udsagn  den pågældende varmepumpemand flere gange siger er forkert. Hverken Annette eller jeg skylder ham penge.

Så fra at sælge os omtale for en måneds husleje for et halvt år siden, vil Alexander nu ikke alene have sit indskud tilbage – han vil også have betaling for hans nye bolig samt for diverse tøj mm.

Lidt af en kovending – But nice try

Og så er huset iøvrigt nu også uegnet som menneskebolig. Det samme hus der pludseligt var problemfrit ultimo november.

Da Annette i sommer var i Danmark og forbi huset for at hente dyner var alt fryd og gammen. Da fejlede det intet. Nu er der fugt/råd/svamp og det der er værre. Og ingen vand pga frosne vandrør.

Det bekymrer os meget. Så da Annette var i DK 6 dage i julen følte hun sig tvunget til at bruge tid på at tjekke situationen ud så skaderne kan udbedres ASAP. Men hun blev  forment adgang. Så værre var det åbenbart ikke den 24. december.

I går – en lille uge inde i 2011 – er huset åbenbart nu så betændt at det er en sag i Gribskov Kommunen. Komunen kender åbenbart huset rigtig godt OG IKKE FOR DET BEDRE. Derfor anbefaler de Alexander at holde betalingerne tilbage (er det helt lovligt?).

Jeg ringede til komunen i går og bad om aktsindsigt i denne betændte sag. Jeg mener at den har mindst lige så meget relevans for os som for vores lejer, der åbenbart får informationer direkte fra kilden.

Det lokale hulsejenævns sekretær Birgith Østrup kender imidlertid intet til hverken sagen eller huset og kunne envidere fortælle at hun aldrig kunne finde på at udtale sig som beskrevet…

Men måske lyver hun – for sagen er alvorlig. Så alvorlig at Alexander nu truer med at gå til medierne.

Den gulerod skal han altså ikke have. Det er mig der har fornemmelse for gode historier, der interesserer folk – og hvis historien er stor som Alexander giver udtryk for, må der altså være penge i den.

Problemet er bare at jeg ikke rigtig er klar over hvad historien går ud på.

To naive og godtroende afdankede marketingfolk der flygter fra en påstået gæld i Tisvilde på et par tusinde kroner for at placerer sig midt i et nepalesisk mareridt for at relalisere en drøm – den historie har jeg svært ved at se interesserer andre end venner og bekendte.

Og historien om et journalistiks ringvrag der driver en lokal websprøjte i et sjællandsk provinshul kan altså heller ikke have interesse for andre end beboerne i Vejby og hovedgaden i Tisvilde.

Men måske tager jeg fejl.

Så derrfor spørger jeg miner vennner med speciale i story telling til råds.

Troels, Er der Tv (Læs: Penge) i lortet? Du kender jo både mig, huset og har arbejdet sammen Alexander…

Susanne – er der Metro stof i sagen – eller du vil måske have mere materiale?

Poul – har det lokalinteresse ud over smal talk hos bageren i bygaden samt tankstationen og supermarkedet i Vejby ?

Martin – jeg tvivler på at der er stof nok i os og Alexander til en revy. Men måske kan der blive et par interessante biroller i din efterfølger til “Han danser på sin søns grav”.

Alexander – dig gider jeg ikke spørge – du har jo angivet et prisleje for en historie i dit lokale medie.

Hvis der er nogen af Jer der ude – eller andre journalister og/eller medier (landsdækkende såvel som internationale) der har interesse i en historie om boligsvindlere der flygter fra Tisvilde til Nepal så kan al korrespondance mm rekvireres hos nærværende blogs forfatter. Som i ved er mit liv som en åben bog..

Hvis der er interesse blandt læserne af dette indlæg poster jeg gerne flere mails fra vores efterhånden lange korrespondance.

Thomas

One Comment Tilføj dine

  1. tingstrup siger:

    Alexanders leder i lokalsprøjten Tisvildeliv. Den har han sikkert ikke betalt for.

    http://tisvildeliv.dk/Tisvildeliv11-1/Sider/Leder.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s