FUCK I miss Copenhagen

This will definitely not be borring

 

Kvium/Lemmerz + Sort Sols Flow My Firetear – punk-art når det er VÆRST

Centrum for aftenens programlaunch er en på alle måder unik oplevelse – musikalsk såvel som filmisk. I en af årets sær-serier hylder PIX punken – med særligt fokus på de mange krydsfelter, der i starten af 80’erne blev tegnet op mellem musik-, kunst- og filmverden. Og netop dette krydsfelt er i højsædet denne aften, hvor vi er stolte over at kunne præsentere intet mindre end ur-premieren på billedkunstnerne Michael Kvium, Christian Lemmerz og performance-gruppen VÆRSTs samarbejde med Sort Sol om det ekstreme kunst/musikvideo-projekt fra 1992, ‘Flow My Firetear’. I en serie af sitrende tableauer, der rækker fra det provokerende til det enfoldigt morsomme, præsenterer video-værket en grænsebrydende fortolkning af Sort Sols album af samme titel, og den er først nu – i anledningen af PIX’s launch og årets særfokus på punken – blevet gravet frem fra fjernlageret og klippet færdig af kunstnerne – og tilføjet en remastered lydside af Sort Sol.

Med makkerparret Kvium & Lemmerz i front eksperimenterede performancegruppen VÆRST i starten af 90’erne med videoformatet som installationskunst, og heri ses klare linjer til både Kvium og Lemmerz’ respektive kunstneriske retninger i dag samt deres efterfølgende filmiske samarbejder, ikke mindst filmen ‘Voodoo Europa’ og mastodont-filmatiseringen af Finnegans Wake, ‘The Wake’.

Flow My Firetear er resultatet af en enkelt dags optagelser i ét og samme rum, udelukkende bestående af first-takes i realtid – en stram, dogmatisk tilgang til filmen, med et ikke bare provokerende indhold, men et skelsættende og visuelt overvældende udtryk til følge.

Aftenens event præsenteres i samarbejde med artFREQ.

Frozen film & special guests

Videoværket var tæt på aldrig at se dagens lys. I mange år troede kunstnerne selv, værket var gået tabt, da det oprindelige råmateriale af ukendte årsager var blevet sendt til destruktion – heldigvis ved en ihærdig efterforskning igangsat i anledning af årets PIX-festival, blev det for nyligt genfundet, nedkølet i gemmerne på et fjernlager. Værket kan nu for første gang ses af offentligheden i dets fulde albumlængde.

Værkets hovedpersoner Kvium, Lemmerz og Sort Sol gæster salen og bidrager på deres helt egen måde til aftenens optimale afrunding.

 

Iøvrigt:

Er billedet fra CPH:PIX omtale ikke temmeligt nær noget vi har set før:

Tilfældighed?

 

2 Comments Tilføj dine

  1. Du går næsten ikke glip af noget

    1. tingstrup siger:

      din foedselsdag bl. a.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s