Kathmandu, Nepal 11. oktober 2012 – Another day at the office..

No music. Kun nye og anderledes morgenlyde. Men hvis jeg havde muligheden ville jeg ha’ spillet The XX (Tak Kasper)

Klokken er ikke mere end 4:30.

Ligger i sengen i det nyindrettede værelse i den nyåbnede spanske Cocina Mitho Chha overfor den danske ambassade (Maden er uspiselig). Her er vi tjekket ind for 4 nætter fordi vi ikke har plads til os selv på Tings. Og da vi altid står og mangler et billigt og godt sted at sende folk hen når vi ikke har plads hos os selv er det mest nærliggende for os var at tjekke stedet ud så vi ved hvad vi foreslår folk. Især fordi vi selv opfordrede ejerne til at for de to værelser gjort klar ASAP. Vi modtager et hav af forespoergelser hverdag vi må sige nej til.

Rummet er fint. Ikke noget særligt men nymalet og rent – nærmest sådan lidt middelhavsagtigt. Der er et stor badeværelse man deler med det andet af de to værelser der er her på etagen. Prisen er 20 US$ for det store og 15$ for det mindre. Måske i overkanten – men dem om det.

Natten har været ok.

Har fået sovet igennem fra klokken 10 i aftes hvor jeg besvimede efter en begivenhedsrig dag, der for mit vedkommende startede omkring 2:30 am hvor jeg blev vækket af en øredøvende larm fra et skybrud der kastede regn i usete mængder ned over dalen…  i kaskader. Normalt hygger jeg med regnen – når man er indendørs under monsunen er det jo nærmest naturligt.

Men monsunen er forbi. Derfor virkede det foruroligende.

Samtidigt var jeg nervøs for taget i vores lille private dagligstue-opbevarings rum. Efter en større vandskade under vores rejse til Cph. (der ødelagde en masse bøger) var jeg nervøs for om det var helt tæt og holdt mig derfor vågen til et godt stykke tid efter regnen holdt op dvs omkring kl. 5 am.  Jeg gik derfor nærmest i en døs hele dagen.

Men jeg fik alligevel nået en masse.

Morgenen brugte jeg til at tjekke mails (og holde mig opdateret paa Ronnies blogge – ET PROJEKT!!) opdatere egne blogge (og forberede Tings Yangon bloggen som snart broadcastes), gennemgå Annettes udkast til Burma Business Plan og lave et udkast til Dorjee’s partnerplan.

Herefter møde med Yuyutsu (klokken 10),  møde med Jit og Dorjee (klokken 11) omkring vores ‘lille’ fredags event Poetry@Tings , herefter oprydning så vi kunne rykke ud af vores værelse (dvs inden 12) som vi udlejer (bl.a. til Morten Steineke som jeg glæder mig til at sladre med) efterfulgt af et hurtigt møde med Anne omkring hendes billeder.)

Herefter skulle dagens mest rædselsfulde opgave overståes.

Ally skulle til dyrlægen. Han har nærmest sovet non stop siden han for 3 dage siden kom hjem med et grimt bid i bagbenet efter en af sine daglige ture rundt i området. Turen til Dr. Jah’s nye klinik var forfærdelig. Ally gik amok i sin taske – og endte med at slippe ud, da jeg kæmpede mig gennem byggehelvedet fra Bath Batheni hen til klinikken. Hvis jeg ikke resolut kastede mig over den paniske kat var han stukket af. Og så havde vi sandsynligvis ikke set mere til ham.

Turen tilbage til Tings var ikke mindre slem efter de to sprøjter Ally havde fået i røven fik. Og vejen var (hvor sindsygt det end måtte lyde) langt værre end udturen (idioten der har lavet vejudvidelses projektet burde hænges op i sine n***** og hejses ned i små ryk – DETTE ER EN SKADALE).

Ally var så panisk at den pissede på mine bukser og hele bagsædet var gennemblødt, da jeg mørbanket ankom til Tings to senere…. stakkels kat.

Og så kunne han ikke engang ligge i ske med os i nat… Heldigvis virkede det som om Chily var klar over hvor galt det stod til med Ally og derfor trøstede…

Ind imellem alt dette fik jeg mailet til Helle fra ambassaden for at høre om mulighederne for at få et tre – fem måneders visum til Jit. Claus vil sammenstrikke et kokke kursus til ham. Og vi vil godt finansiere hans rejse… håber det lykkedes. Ambassaden må for helvede da kunne bruges til et eller andet… eller?

Og jeg fik også startet op på Sharmilla’s symaskine projekt. Det letteste vil være ‘bare’ at give hende en symaskine så hun kan tjene lidt ekstra penge. Hendes skrædderkursus gaar forrygende. Men for hendes selvværds skyld skal vi finde en model hvor hun låner pengene og arbejder gælden af… og for os er det nærmest ligegyldigt. Vi bruger alligevel en del penge på skræddere..

Så nu ender vi sgu’ med lave micro lån.

Og så fik vi hængt vores nyvaskede solsejl op…, med god hjælp fra Thomas Betterfelt det åbenbart har en fortid som spejder… 🙂 Han komforbi for at arbejde og indtage frokost (spiste selv en Spicy Thai Noodles som var en sand fryd – godt initiativ, Annette) mens jeg kommenterede på Josephine’s blog – en af de to piger som som Jesper Carvalho har bedt os om at holde øje med for hans ven Palle Nørgaard…

Og fik også lige downloadet 4 Stefan Zweig bøger… elsker The Guthenberg Project.

Dagen sluttede med middag med Nina og Morten der returnerede fra deres rejse til Lamjung hvor de har tilbragt et par dage med Nina’s projekt med kvinde business. Mortens erfaringer med økologisk landbrug og mejeridrift fra Øllingegård er nærmest perfekt. Sjovt at samarbejdet er kommet i stand pga af Tings.

Brugte nogle minutter inden jeg dejsede omkuld med at overføre billeder fra de seneste dage. Det er en vanvittig måde at opleve ens dagligdag på. Sidste uge var crazy… Og så er det mit arbejde… glæder mig til at poste dem på bloggen – har tænkt mig KUN at lave et billed indlaeg…

Fik også lige skimmet mailen  fra Tin og Thiri i Yangon. De sendte mailadressen til til ejerne af huset bag Yuzana Garden (Tings Yangon?). Vil skrive en mail til dem i dag – mere for at sikre mig at huset ikke er solgt. Og så vil jeg spørge om de tilfældigvis har kendskab til en lejlighed vi kan bo i når vi tager tilbage til Yangon. Fik i den forbindelse lige en tilstandsrapport. De har rasende travlt i deres rejsebiks. Men markedet er åbenbart sindsygt… hotellerne eksploderer. Et problem for de små rejsearrangører der som Tin jo har solgt dres pakkerejser for længe siden og derfor har en masse problemer med de hysteriske prisforhøjelser der dumper ind fra de store hoteller out of the blue – Tin og hans kolleger tages som gidsler af usmagelige, grådige multinationale hotel koncerner der surfer på en hysterisk hype bølge. Der er brug for Tings Yangon…

Og endnu en mail fra Signe fra ActionAid. De har brug for et nyt domicil. Så det er da nærmest oplagt at høre os om mulighederne. Det er jo ikke mere end et par måneder siden vi tjekkede hele markedet ud. Så hun får også en opfølgende mail i dag eller i morgen…

Fik snakket med Michael Amendolia en af fotograferne fra Nina Murphy’s udstilling. Han fortalte en fantastisk historie om Dr. Kishore’s klinik – de er åbenbart kendt for deres ekspertise i de internationale lægekredse…

Dagens glædelige nyhed. Vores tilgodehavende for Det Lyseroede har indbetalt hans gæld på 10.000.

Dagens mindre glædelige nyhed. Vi har stadigvaek et tilgodehavende 8.000 kroner for el og vand samt rengøring.

Men den bedste nyhed. Dorjee virker glad for hendes kommende partnerskab….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s