Nyt fremragende historisk projekt fra min gamle partner Troels Rasmussen

Ser det ikke forrygende ud? Og tjek saa lige hjemmesiden

Jeg maa indroemme at jeg blev en smule stolt paa mine kaere venners – Troels og Nikolajs – vegne da nedennaevnte pressemeddelelse dumpede ind i min mailboks. Ikke alene markerer det enden paa et fantastisk stykke arbede de herrer har lagt for dagen siden de foerst stroetanker poppede op i de gamle Substanz dage. Det markerer ogsaa startskuddet paa en en ny boelge der vil oversvoemme Danmark de naeste aar….

Dette projekt kan ikke gaa galt… !

Poej – poej og spark roev!!!

 

— o 0 o —

 

P R E S S E M E D D E L E L S E

Med projektet Dansk Plakatkunst er en række glemte værker fra den danske plakatkunsts guldalder i årene 1900-1965 genfundet, restaureret og gjort tilgængelige for offentligheden. I første omgang specialtrykkes 80 enestående og unikke værker fra dansk plakatkunsts storhedstid i første halvdel af forrige århundrede. Der er tale om unikke motiver og stilrene design, der appellerer til det moderne menneske og boligindretning i det nye årtusinde.

Plakaterne er et vidnesbyrd om det 20. århundredes udvikling og er levende tidslommer fra vores fælles historie. Det ligger i plakatens ånd, at den er et spejlbillede af sin tid og motiverne er derfor også en guldgrube af sjove historier om tidens begivenheder, produkter og film. Plakaterne averterer teater-, kunst- og biludstillinger, lokker til besøg på badeanstalter og i biografer og annoncerer for øl, togrejser, kaffe, margarine og meget mere.

I anledning af ferniseringen for de første 80 plakatudgivelser inviteres til pressebriefing

Tirsdag den 30. oktober kl. 11.00

i festsalen på Designmuseum Danmark, Bredgade 68 i København.

 

Ved pressebriefingen vil de nye udgivelser blive introduceret af Lars Dybdahl, der er leder af museets plakatsamling og Per Arnoldi, international anerkendt plakatkunstner, fortæller om sin begejstring for plakaten og om plakaten som medie. Herudover vil Dansk Plakatkunst direktør Troels Rasmussen sammen med plakatsamler Nikolaj Pors afsløre de 80 plakater, hvoraf mange ikke har været offentligt tilgængelige i årtier.

Det vil efterfølgende være muligt at møde mag. art. Lars Dybdahl, Per Arnoldi, Troels Rasmussen samt plakatekspert Nikolaj Pors, der gennem de sidste 25 år utrætteligt har jagtet de bedste designs og motiver og dermed skabt grundlaget for Dansk Plakatkunsts udgivelser.

Der vil blive udleveret et pressekit indeholdende pressemeddelelse, billedmaterialer samt et eksemplar af en af de nytrykte designplakater efter eget valg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s