Den Sorte Skole

Til alle Jer der ikke så Den Sorte Skole på Roskilde

Jeg gad godt at have været på Roskilde Festivalen i aftes.

Og jeg ville især gerne have set Den Sorte Skole. Og efter at have læst Joakim Grundahl’s anmeldelse i Politiken her til morgen er min lyst ikke blevet mindre.

Her er et lille udpluk fra anmeldelsen:

Efter at have sat deres signatur i dansk musikhistorie som samplergenerationens mesterlærere med de to mixtapes Lektion I og II, var Martin Fernando Jakobson gået på orlov, mens Simon Dokkedal og Martin Højlund udgav den tredje Lektion i foråret.

Et monstrøst kæmpeværk, et tredobbelt album, hvor mere end 10.000 samples fra 250 sange, 51 lande og seks kontinenter er blevet syet sammen til et monument for musikalsk kuratering, hvor glemte toner fra folkemusikken, delta blues, balkansk progrock, tysk krautrock, mellemøstlige arabesker på træfløjter, stammesang, fransk visesang, gospel, thai-pop og meget mere er gravet frem og genoplivet til nye kompositioner.

Heldigvis er der hjælp at hente mod denne akutte længsel. For det musikalske kollektiv har ikke alene lagt deres tredje lektion ud på Soundcloud – de har også lagt det ud til download så alle os der lever i den del af verden hvor mobilt hurtigt internet er lige så eksotisk som frisk Caviar, Mor Rita’s Salt Stegte Sild og en morgen Limfjords Porter.

Hvis du vil vide mere om dette forrygende projekt så har jeg lige smidt klippe fra Smagsdommerne tidligere på året op.

Sorry – det er altså ikke specielt spændende – men der er nogle fede billeder fra Det Kongelige

God lørdag…. her pisser det ned… så jeg skal musik hygge

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s