Hvordan finder du ud af hvilken musik du vil høre?

Rejser konstant med min musiksamling på mig – den nærmer sig snart 1 TB.

Alligevel spiller jeg stort set aldrig mine gamle albums

Jeg kan ganske enkelt ikke finde ud af hvad jeg skal spille.

I ‘gamle dage’ hvor vinylerne stod linet op på hylderne sammem med CD’erne kunne jeg sidde 10 meter væk og lade blikket skimme ryggene op få10 ideer til hvad jeg ville høre. Det er UMULIGT med digitale filer. Og indtilvidere har jeg ikke fundet et musik program der inspirerer mig.

Hvad gør jeg så? For jeg hører musik konstant – og jeg føler mig relativt velorienteret?

Hvad angår nye udgivelser holder jeg mig opdateret på NewMusikUnited (som jeg linker til herfra siden) det fungerer dog kun når jeg er i Kathmandu. I Yangon går det ikke – nettet er for langsomt 😦

Ny musik generelt – dvs ikke udgivelser – får jeg fra SoundCloud & MixCloud. Sites der fylder mere og mere af min dag. Også i Myanmar hvor jeg faktisk kan streame musik herfa via mobilen. Indgangen er primaert DJ’s, Producers samt få udvalgte genrer…og så naturligvis fra en lang raekke on-linemusikmagasiner. Isaer Jazz og Electronica.

Men jeg savner at høre mine egne albums. De har trods alt vaeret en del af mig siden jeg købte mine første 3 LP’er i 1973 (Værsgo’, Black Sabbath #1 & Electric Ladyland).

Derfor tog jeg for et år siden en rask beslutning.

Jeg tvinger mig til at høre mine gamle albums. Så en gang om året finder jeg min samling frem og fordeler musik jeg aldrig hører ud på mine forskellige musikafspillerer – PC’en, Tabletten & Mobilen. Altid bands og altid samlinger! Og Zappa og Miles er ALTID med mig!

Forleden var der en af mine venner der kiggede mig over skulderen da jeg valgte musik fra nærværende PC: Det er da godt nok en alternativ albumsamling du har?

Når jeg selv tænker over det er jeg tilbøjelig til at give ham ret – se selv mine foldere:

MUSIK PC

På mobilen har jeg KUN jazz og Brian ENO mens jeg stort set kun har Krautrock på Tabletten…. (bort set fra Stockhausen, Phillip Glass, Steve Reich samt en folder med mine Pink Floyd – bootlegs [ikke Post Waters]).

En enkelt gang imellem er der bands jeg går målrettet ind på hardiscen og henter. Bands jeg vil genopfriske (aldrig albums). Det sker oftests når jeg hører Musik-Nørde-Programmer – Primært fra MixCloud hvor Allan Cross’ OGHONM er et program jeg trofast følger….

… og ellers har jeg bare anternnerne aabne

2 Comments Tilføj dine

  1. Hej Thomas, tak for blog indlæg og den fine omtale af New Music United. Men linket virker desværre ikke. Gider du fixe? 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s