His Bobness for begyndere på Den2Radio

I ti udsendelser tegner filminstruktør og forfatter Christian Braad Thomsen og journalist Erik Kramshøj et portræt af sangeren og sangskriveren Bob Dylan.

Alle kender Bob Dylan.

Og der er med garanti også mange der kender nogle af hans numre. Men min fornemmelse siger mig at det er begrænset hvor mange der er inde hans discografi – og ikke mindst de forskellige faser i Dylans liv der danner baggrund for de ufatteligt mange mesterværker der ligger til grund for Nobels Litteraturpris Dylan fik i dag. Og velfortjent…

dylan

Hvis du tilhører sidstnævnt og har lyst til at fordybe dig en lille smule – men samtidigt ikke aner hvordan du kommer igang – så fortvivl ikke.

I 2012 tog min gamle favorit DR Musikarkæolog Erik Kramshøj sammen med Chr. Braad Thomsen nogle gedigne spadestik i Dylan’s musikalske univers på Den2Radio.

10 programmer blev det til – der alle til download på radionen.

Bestemt en – eller flere – gennemlytninger værd. Og anledningen er der. Tillykke med Nobel Prisen

the-answer-by-sudeep-balla
The Answer af Sudeep Balla – en af vores talentfulde nepalesiske kunstnervenner. Benytter Nobelprisen til at udvidde hans og hans venners Bob Dylan univers i morgen, Her vill jeg spille Bob Dylan på Tings Kathmandu hele dagen.

Den2radio.pngDe enkelte udsendelser beskæftiger sig med en karakteristisk epoke i Bob Dylans udvikling, i 1960’erne således hans protestsange, der var soundtrack til ungdomsoprøret, samt hans elektriske, surrealistiske og syrerealistiske sange, der blev til i forbindelse med stofpåvirkning.

I 1970’erne fandt han hvile i den mere enkle country-musik, men skrev også smertelige skilsmissesange – og i 1980’erne blev han kristen fundamentalist.

Fra midt i 1990’erne udsendte han en række fremragende albums, hvor han vedkendte sig sin alder og forberedte sig på døden – og i det nye århundrede har han sågar udsendt et album med julesange.

Lyt eller download udsendelses rækken på Den2Radio

De 10 programmer

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s