UPDATE_ Derfor kan Annette lave Kashmere i samme kvalitet som de internationale modehuse tager 3-5 gange så meget for!

KØBENHAVN: Annette og Ingrid åbner dørene til deres andet og sidste Cashmere Salg kl 11:00 hos Nasty & Gross i Møntergade, Kbh K

Kashmere markedet (eller Pashmina som de kalder det i Kathmandu) er en jungle.

Kashmere er noget af det mest populære at købe med hjem fra en rejse til Nepal. De faldbydes overalt i uendeligt mange kvaliteter, designs og prisklasser.

Desværre kommer langt de fleste rejesende hjem med noget der i værste fald intet har med Kashmere at gøre – i bedste fald er et blandings produkt, hvor andelen af Kashmere er minimal. Eksotiske navne som Yak Wool og Water Pashmina dækker ofte over akryl, polyester etc. Selv de kashmere produkter man kan købe i Europa er ofte ‘bare’ softened wool som føles blødt og behageligt, MEN som aldrig har set de egenskaber, der kendetegner ægte kashmere: Det skal føles fjerlet, være flexibelt og give behagelig varme når det er direkte på huden – uden at kradse!

ADVARSEL: Ren kashmere er stærkt vanedannende. Når man først har prøvet at have det på kroppen bare en enkelt dag, kan man ikke undvære det. Jeg går selv aldrig i andet end ren kashmere.

De ægte varer eksisterer naturligvis. Men med mindre man er ekspert og har mange års erfaring, kan de være vanskelige at finde.

Annette brugte i starten tid på at finde kvalitets kashmere i designs hun synes om. Hun har fandt en del – men langt fra det hun drømte om, da vi tog til Kathmandu.

Så i stedet for at bruge en mere tid på at lede efter noget hun alligevel aldrig blev rigtig tilfreds med, hun besluttede sig for at lave det hele selv: lege med vævningerne, trådene, farverne størrelserne, materialerne mm så hun får præcis de ting hun kan stå inde for.

Modsat de fleste producenter der skal leve af forretningen og derfor er tvunget til at have en forbrugerpris for øje skænker Annette ikke dette en tanke, når hun laver sine sjaler, tørklæder, tæpper mm. En konstant fokusering på detailpriser og omkostninger ender altid med en masse kompromisser, der resulterer i produkter, der er langt fra det man drømte om da man gik igang. Og det er ikke det vi vil med Tings: Vi gider ikke lade os begrænse af indkøbere og deres regneark, så hellere lade være – det skal være sjovt.

Annette om arbejdet med kashmere.

Annettes sjaler og tørklæder er lavet af høj kvalitets kashmere. Nogle produkter kombineret med silke, og i hendes nye kollektion et helt ‘nyt’ materiale Inner Yak Wool.

Selvfølgeligt spiller prisen en rolle – også for os.

Annettes produkter er ikke billige – men de koster en brøk del af hvad de Franske, Italienske og Amerikanske modehuse tagr for deres produkter der bliver produceret i Nepal – vi ved det fordi flere af dem bliver lavet på de samme væverier, som vi bruger.

Der er 3 årsager til at vi kan sælge topkvalitet kashmere så billigt, som vi gør:

  1. Vi har ikke et navn / brand der er så stærkt at vi kan 3-5 doble vores priser. Og vi har ingen ambitioner om at blive det.
  2. Vi arbejder direkte med de enkelte væverier og undgår derfor fordyrrende mellemled. Dette har ikke være vores primære mål. Vi har villet lære, hvordan man kan bruge vævene og materialerne i den kreative fase, for at kunne lave de mest spændende og lækre designs.
  3. Og så er vores produkter i Tings Ting ikke noget vi skal leve af – Tings Ting er nemlig endnu et projekt, der udspringer af vores Tings Koncept vi skal have det sjovt med og som ‘bare’ skal bidrage positivt til Tings Paraplyen.
    Det er måske unfair. Men omvendt har vi ingen planer om at lave Tings Ting større end vi selv kan håndtere det hele. Så vi vil aldrig blive en trussel for dem, der har kashmere som levebrød

Annette er i København med produkter fra Tings Ting

Hvis du efter at have læst dette er nysgerrig, så er der mulighed for at mærke produkterne på torsdag den 10. samt lørdag den 12. i København.

Du kan også læse mere samt købe fra Annettes Tings Ting webshop

14958054_10154841022704574_1420223987_o

Fakta boks
  • Kashmere er de inderste super fine fibre af ulden fra cashmere geden. Der findes 4 typer kashmere geder der rimært lever i Kashmir samt i Parkistan og Nepal. Kashmere fibrene er finere, stærkere, lettere og blødere end de inderste fibre fra får.
  • Pashmina er et andet navn for kashmere der bruges i flæng for produkter der indeholder kashmere (lidt eller meget) eller som foregiver at indeholde kashmere.
  • Yak Wool er de inderste fibre fra Yak oksen. De er blødere og varmere end fibrene fra får, og meget stærkere.
  • Tråde – Hand spun vs Machine Spun. Det meste kashmere er spundet på maskine der giver en fin og ensartet tråd. Trådene findes i forskellig tykkelse, benævnt efter antal tråde pr inch, så et højt tal, betyder en tynd tråd. Der udvikles løbende nye teknikker til at lave trådene endnu tyndere. en metode er at ‘coate’ de allertyndeste i et stærks afvaskeligt materiale der gør det muligt at væve eller strikke dem hvorefter coatingen afvaskes igen.

Kashmeren kan spindes mere eller mindre hårdt. Jo hårdere kashmeren er spundet, jo fastere føles kashmeren, og jo mindre peeler den. Blødt og fluffy kashmere kan ikke undgå at peele!

Når Kashmeren spinnes i hånden, giver det en mere ujævn tråd. Det giver en smuk struktur i de vævede sjaler. Og en større peeling.

OBS! Peeling betyder ikke at det er dårlig kashmere!

 

  • Silke kender de fleste. Det blandes med den dyre kashmere fordi den er billigere. Annette bruger den for at opnå den særlige effekt, der opstår når du blander den blanke silke med matte kashmere.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s