Dagens Eno

Hello, this is Brian Eno.

“Unbeknownst to us, Brian had gone on holiday and taken a bunch of things to listen to while he was away, one of which was our demo. He kind of fell in love with it. When he came back, he personally rang Tim up—it never works that way normally—Tim answered the phone and Brian said, ‘Hello, this is Brian Eno.’ I think Tim was seriously taken aback by it.”

AVCLUB – Annie Zaleskie, 24 March 2015: On Laid, Brian Eno helped James find its footing

Hver eneste dag spiller jeg mindst et track med Eno, Miles, Zappa & Dylan

Denne morgen er de første to timer gået med Eno alene. Jeg faldt tilfældigvis over en artikel fra 2015 om Eno’s samarbejde med James – et af hans ufatteligt mange samarbejder, og et af dem jeg af uvisse årsager har glemt.

Wah Wah er et sandt masterpiece

Så hvis du ikke kender James er her mine favoritter. Wah Wah er et masterpiece


Did he use his ‘oblique strategies’ with you?

In 2014 Jon Mullen did an Quitus interview with James’ Tim Booth. Of course he asked the question I would have asked.

TB: Oh yeah – he’d make up new ones when we were working. He’d write with a big marker, and show it to one member of the band, and it might be ‘go make a cup of tea’, or ‘play in a different key to everybody else’ or ‘put them all off’, to throw in some anarchy into our jams. I’ve got a box here of them here. I’m writing a novel at the moment, and I’ll draw a card if I’m stuck.

QUITUS: John Mullen, 21 May 2014 On Matters Of Life & Death: Tim Booth Of James Interviewed

Oblique Strategies et et af de bedste strategiske/kreative værktøjer der eksisterer. Jeg brugte det i sin tid på EMI ifm vores årlige strategiplaner- jeg lånte Hans Otto Bisgaards sæt, som han i sin tid fik af Eno himself.

I dag har jeg naturligvis kortene som App


Herligt musikalsk gensyn i denne juletid!

… og nu videre til Miles, Zappa og Dylan

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s