Jeg fik fransk i Patpong i går!

Midt i Patpong’s virvar af luddere, lommetyve og Lady Boys fandt Annette i aftes en lille franske perle.

I 1996 slog Serge dørene op til Le Bouchon – på en ikke helt åbenlys location. Stedet ligger nemlig midt Patpongs bizarre udbud af pikante piger og Ping-Pong-Shows med barerne Super Pussy.og Pink Panter som nærmeste naboer.

ananda-everinghan-come

Ping pong shows consists of women using their pelvic muscles to either hold, eject, or blow objects from their vaginal cavity. Such objects include: long string, whistles, pens, cigarettes, candles, darts, spinning tops, razor blades, chopsticks and, of course, ping pong ballsWikipedia

.

Le Bouchon er en lille parisisk Bistro, der er så autentisk, at man ikke føler man er i Asien – og endnu mindre – al det der foregår hos naboerne..

Jeg ved godt at de fleste tænker: Hvorfor spise Fransk bondemad i Thailand?:

Det skal jeg såmænd gerne forklare.

Efter at have levet i mere end 5 år i Kathmandu – (heraf de halvdelen af de seneste 2 i verdens dårligste madland: Myanmar) med Bangkok som nærmeste internationale storby, der flyder over af den lækreste Thaimad man kan forestille sig til priser der er så latterligt lave at vi ALTID spiser Thai… Ja så skal man af og til have noget ikke-asiatisk.

Når ens ven samtidigt har brugt de seneste dage på at poste irriterende fotos fra min gamle stamcafe Cafe le Buci i Paris på Facebook begynder min frankofile side for alvor at røre på sig .

Derfor er det vel OK at vi en gang imellem har brug for Europæisk mad. Og især retter som dem der væltede os i øjnene da vi ankom til ‘Kasketten’.

Le Bouchon - Patpong, Bangkok-8

Problemet med de franske restauranter vi har spist på i Bangkok er at de alle har været for prætentiøse og stive.

Indtil i går har vi hungret efter en lille og afslappet bistrot af den slags hvor en småsnusket Patron dingler halvberuset rundt mellem bordene for at sikre sig at gæsterne har det godt og at glassene er fyldte mens han samtidigt deltager i sladderen ved stambordet.

Et sted hvor man kan bestille en steak frites, Cuisses de grenouilles eller en Confit de Carnard uden at se menukortet. For selvfølgeligt kan man få det der.

Et sted hvor Ricard’en – man naturligvis bestiller på fransk, mens man sætter sig til bords og uden yderligere forklaringer – bliver serveret velskænket, med den rigtige vandkaraffel og prompte.

Det er præcis sådan et sted Le Bouchon er… en parisisk landbistrot der eksisterer fuldstændig upågtet af omgivelserne. Nærmest på trods.

Og dog – omgivelserne har sat sit præg på stedet – tartaren har klare referencer til al den kærlighed Patpong oser af

Bon Appetit!

5563239626_b5622951d0_o

BONUS INFO:

Vi startede med en pastis hver som blev ledsaget af lidt fransk pate (on the house). Vi delte en Salade au chèvre chaud til forret og fik hhv Cuisses de grenouilles à la Bressane & Côtes d’agneau à la provençale til hovedretter. Hertil drak vi en god flaske Rødvin af den slags, der med fordel kan drikkes kold (Morgon – siger Annette den hedder). Vi havde egentlig besluttet os for ikke at spise dessert. Men vi blev hængende så længe, at der blev plads til en creme brulee som vi delte (den var ikke perfekt) – og når vi nu alligevel var der, delte vi to Calvados, som Serge rundede op med et enkelt glas et-eller-andet-velsmagende-med-alkohol (on the house).

Der var naturligvis masser af godt fransk brød og smør.

Regningen blev 3,900 BATH (650 DKR)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s