DJazz, DJazz og mere DJazz… eller The birth of a festival. ReConceptions Of Jazz #1

 

What a night!

Regnen har væltet ned siden vi gik i seng. Den stoppede da lyset brød frem og efterlod dalen under et låg af tunge skyer, der nu – her klokken 7:00 pm – så småt er ved at fortrænges bag bjergene eller op i det blå.

Jeg sidder med min urtete, min tablet og min musik, efter en halv times hygge meditation, let i låget oven på en god nats søvn – 5 timer er det blevet til hvilket åbenbart er nok selvom den stod på non-stop arbejde i går. Fra da jeg stod op til jeg gik i seng. En lang, koncentreret og fokuseret arbejdsdag med masser af musik.

 

Efter et meget langt tilløb er Reconceptions of Jazz 2014 endeligt work in progress… 

Mit DJ projekt, som jeg har fablet om siden vi ankom i 2009 – uden på nogen måde at have vidst hvad drejede sig om, ser nu ud til at udkrystallisere sig til et-eller-andet. Dog meget mere håndgribeligt end nogensinde tidligere.

Efter at have fumlet rundt om emnet, skrevet dokument efter dokument og talt med Gud og Hvermand tog fanden ved mig tirsdag i sidste uge.

Den konkrete årsag var invitationen til release-eventen til Rune Torsteinsson’s Globale Kompositioner, der tikkede ind på Facebook. Hans ambitiøse projekt begyndt hos os på Tings i 2011. Siden da har han rejst rundt til 7 verdensdele og komponeret med lokale musikere hvert sted, optaget små dokumentarfilm og en masse mere samtidigt med at han sandsynligvis har skullet passe en masse andre mere almindelige ting som eksempelvis arbejde.

I samme periode har jeg siddet og nørklet med mine dokumenter. Indrømmet – jeg har naturligvis lavet en masse andet. Men det, der ligger mit hjerte nærmest, har jeg ikke fået gjort noget som helst ved.

Det var så frustrerende at jeg resolut skrev til Uzair, Michael og Shishir og fik dem til at komme og høre på mine løse tanker: En DJ Festival hvor temaet er Jazz.

Hvis du ikke er klar over hvad det drejer sig om så tjek denne post ud på Reconceptionshjemmeside/blog. Klik på billedet neden for:

RCOJ - screendump

Reconceptions Of Jazz løber parallelt – eller som en del af Kathmandu’s førende festival Jazzmandu #14.

Jazzmandu løber fra 16 – 22 oktober og er en virkelig fed festival. Men desværre når den ikke ud til det publikum, som festivalens finansielle bagland sandsynligvis tror. Samtidigt henvender festivallen henvender sig primært til de velhavende udlændinge, der lever i Kathmandu samt den nepalesiske overklasse. Det er nemlig de eneste der har råd til at se koncerterne, som alle koster et sted mellem 500 og 1,200 NRP. Ikke en eneste af vores musikelskende og musiknysgerrige personale på Tings eller vores andre nepalesiske venner, har råd til at se en koncert. Derfor er min major driving force: At udvide nepalesernes musikalske horisonter gennem gratis musik.

Vi vil snarest kontakte Jazzmandu for et samarbejde. Et ungdommeligt og formidlende element, der viser fremad og som samtidigt er gratis, må være en appelsin i turbanen fo dem og en personlig telfredsstillelse for mig. Jazmandu udspringer nemlig af en af mine favorit barer: Jazz Upstairs. Et sted jeg har frekventeret siden 2008.

 

Jazzmandu 14

Reconceptions Of Jazz inviterer unge talentfulde DJ’s til spille med.

Alle – inkl mig selv – siger at de lokale DJ’s er elendige. Jeg er til gengæld overbevist om at problemet ikke er DJ’sne. Problemet ligger hos de forskellige venues der normalt er adgangen til publikummet. De har en misforstået opfattelse af at det eneste DJ musik folk vil have er den evindelige K-Pop, Bollytronica (som jeg kalder de ulidelige Indie DJ’set for) og oppumpet tysker-techno.

Det er groteskt at se DJ’s sidde og hente tracks fra YouTube i et land som Nepal hvor nettet stort set er ubrugeligt.

20140814_215750

Hver dag er der Open Table på Tings fra 4-6 pm hvor unge talentfulde DJ’s får mulighed for komme og dele deres beats, mix og meninger med vores hotelgæster og dem ellers sidder og hygger sig i haven.

Hvis du er på vej til Tings – så bare rolig. Musikken er afdæmpet jazz chill out med lidt drum & bass, dub etc. Vi stiller krav til dem der kan komme og sætter barrieren højt. Men vi briefer dem op inden så vi ved hvad de kan OG har mulighed for at forberede sig.

Med vores lille Open Table event samt al DJ og Jazz inspirationen fra vores Soundcloud og Youtube Playlists og Uzair’s guidelines håber vi at kunne inspirere miljøet musikalsk.

Og med vores website/blog, som vi har arbejdet på non stop de sidste to dage og som får endnu to dage mere før det er online, samt Reconceptions sites på Twitter, Google+, Mixcloud, Facebook, Instagram og YouTube håber vi på kunne overbevse miljøet om at Social Networking er andet og mere end Facebook. Det vil forhåbentligt inspirere dem til at kommunikere egne events ud til publikum. Alle de services vi benytter online er gratis.

Hvis alt dette lykkes, vil det være lidt af en præstation. I skrivende stund har jeg endnu ikke set noget logo og visuelt univers. Scarry.

 

Vores Open Table event giver os forhåbentligt et godt indblik i den lokale DJ Scene

Ikke alene får vi set hvad de 12 talentfulde kids der får mulighed for at komme til orde (eller lyd) over for et internatinalt publikum på Tings kan. Vi får samtidigt et indblik i hvor stor scenen er, hvad den kan og forhåbentligt en masse fed musik.

Bonussen over det hele er at de 12, der får mulighed for at spille, får løn. Jeg insisterer på at alle der optræder for et publikum skal honoreres. Så vi giver dem 500 NRP i fee hvilkelt uhørt i den del af verden. Men jeg er overbevist om, at den værdi det er, at modtage betaling for det man brænder for, giver så meget selvværd, at det vil få stor betydning for en del af dem. Jeg kan tydeligt huske første gang jeg selv sendte en regning ud 🙂

Efter vores eftermiddags session på Tings tager vi ud i Kathmandu’s natteliv – som her ligger mellem 8 og 11 om aftenen. Vi spiller på to forskellige venues – i forskellige dele af byen. Forskellige venues hver dag. Den sidste dag vil vi slutte med en større Venue. Allerhelst et alternativt sted. En bar der endnu ikke er åbnet, en tom bygning, en hal eller andet der stritter lidt og viser hvad man også kan.

Så alt i alt kommer vi op på 18 større og mindre events. Alt i Jazzens og Electronicaens univers.

Det bedste af det hele er at bortset fra Michael og overtegnede, så får alle deres honorar.

20140826_150643

 

Da jeg på vores første forklarede Michael, Uzair og Shishir om mine ideer, sagde de alle ja til at være med.

Efter mødet satte jeg mig til tasterne og skrev hovedelementerne i eventen ned i et dokument samt et budget og sendte det afsted til Gorkha Brewery med en lille forklaring på, hvilke af deres produkter projektet er relevant for – de har nemlig en masse forrygende bryg i deres sortiment.

Dagen efter fik jeg en sms besked. We’re On….

Så nu er Tuborg og Red Bull vores partnere. Og hvis vi leverer varen er de meget interesserede i at udvikle projektet. Hvis der er folk fra Carlsberg derude – så modtag hermed min dybe respekt til Jeres lokale team!

Så nu er det bare ud over stepperne. Vi har travlt. Vi skal nemlig være fede på nettet i morgen. Grunden til dette hastværk er de lokale magasiner, som vi gerne vil have med på vognen. Hvis vi skal nå at komme med på Oktoberudgivelserne så er det NU vi skal have fat i dem. Vi har en uge til deres deadline.

 

Det bedste for mig personligt er energien fra vores lille team.

Uzair (DJ, Video, A&R og visulas), Michael (Blog, social networking, coding, A&R), Shishir (Tovholder, excecuter & A&R) et mois (Jazz, Blog, Social networking, A&R, Presse, funding mm) er så forskellige som overhovedet muligt.

Men vi repræsenterer præcis det, der skal til for at få et projekt som ReConceptions of Jazz op at køre. Man behøver ikke større organisationer, kontorer og ulidelig rapportering. Man kommer langt på kærlighed til musik, fede mennesker og højt til loftet – som her fra terrassen påTings med udsigten til Himalaya som skyerne forhåbendtligt snart slipper sit tag i.

Back to work.

/T

BONUS:

Mens jeg har skrevet denne post har jeg lyttet til Bugge Wesseltoft på Soundcloud

 

 

ReConceptionsOfJazz indlæg:

ReConceptionsOfJazz #1: DJazz, DJazz og mere DJazz… eller The birth of a festival.

ReconceptionsOfJazz# 2: Herligt med de mange positive tilkendegivelser.

ReconceptionsOfJazz #3: Vi er sprunget ud af skabet – jeg ved godt at Pride starter i dag. Men det er altså ikke det skab.

ReConceptionsOfJazz #4: ‘Man you’re old’… det er fra børn, fulde folk og kids fra Borneo man skal høre sandheden.

ReConceptionsOfJazz #5: Befri mig for nepalesiske medier – de er en farce.

ReConceptionsOfJazz #6: Gennembrud på flere fronter… 

ReConceptionsOfJazz #7: Har brug for et break.

ReConceptionsOfJazz #8: Idioti, grådighed eller det der er værre – velkommen til Udviklingsverden? 

ReConceptions Of Jazz #9: Kan sgu stadigvæk ikke komme mig over skuffelsen med Jazzmandu forleden. 

Reconceptions Of Jazz #10: Fra Lisbon anno 2014 til Kathmandu anno 16. hundrede grøn-langkål. 

ReConceptions Of Jazz #11: Morgentanker fra Tings Tea Lounge.

ReConceptions Of Jazz #12: Efter en kæmpe fiasko kan tingene kun gå en vej.

ReConceptionsOfJazz #13: Vi fik hul igennem.

ReConceptionsOfJazz #14: CODA.

 

12 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s