Befri mig for nepalesiske medier – de er en farce: ReConceptions Of Jazz #5

20140901_115111

Man kan godt mærke at Dorjee – vores manager og partner – har ferie. Nogle af hendes opgaver tager vi os nemlig af. Som eksempelvis indkøb af kød på markedet forleden, og som i går: fyld til vores slænge puder i loungen.

Et helvede at skulle begive sig ind i Asan’s gedemarkede. But somebody’s gotta do it.

I går var det vores 6 arbejdsdag.

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal sige. Synes ikke rigtig der sker noget – dvs der sker en masse. Men ikke det rigtige.

Jeg jagter personer for at få dem i tale. Eksempelvis Jazzmandu folkene. Det kunne være fedt at få et samarbejde op at køre. Og det burde også være fedt for dem: At få tilføjet et nyt, relevant program, de intet aner om selv.

Men det er ganske enkelt ikke muligt at få hul igennem til dem.

Helt groteskt. Vi taler om Nepal’s største musikbegivenhed, der starter om en måned.

Du kan ikke ringe til de numre, du har på dem. De er forkerte, Og når man endelig får et brugbart nummer ud af-en-eller-anden, der kender en-eller-anden-anden, er det en anden end den man jagter, der svarer telefonen. Og den besked man efterlader bliver naturligvis ikke besvaret… weird.

Og mail er åbenbart for eksotisk – der er godt nok en info@jazzmandu.com mail på deres hjemmeside, man kan skrive til. Men indtil videre er der ingen, der reagerer på henvendelserne. Og de beskeder man lægger på JazzUpstairs, forsvinder i et glas øl.

Chic – Nepals førende modemagazin – var til gengæld på pletten

De kom som aftalt klokken 1 pm – sharp. Det er så tilgengæld også det eneste positive, der er at sige om dem.

De anede intet om noget som helst. Nada, Zero, nothing. Rien, intet!

Jeg havde ellers gjort det lidt hyggeligt med vores lydanlæg kørende, vand, kaffe mm og instrueret Shishir, Uzair og Michael i rollefordelingen: Uzair på DJ issues, Shishir på Kathmandu issues og Michael og jeg diskret i baggrunden.

Reconceptions handler nemlig om musik.

Det er musiken og teamet bag, der er det interessante – forsøgte jeg at forklare ham den smarte dress man.

Ti minutter før havde han ellers lovprist vores fest på Full Circle for 4 måneder siden. Her var det musikken DJ sets  a la det vi arbejder med nu. Så jeg troede han var med på vores ideer i hert tilfælde den musikalske side.

Han var fuldstændigt blank – skræmmende blank!!!!

Efter min indledende small talk om vores pionerarbejde og musikalske visioner på Nepals vegne anedede jeg en smule begejstring…Og var han ikke begyndt at få vinger – leviterede han ikke?

Desværre – hele min begejstrede indledning faldt til jorden med et brag.

It’s fine – can we get an interview with you now?

Jeg var målløs!

Her troede jeg lige, at jeg havde forklaret ham, at det handlede om musikken og teamet bag. Og ikke enkelt personer. Og da slet ikke mig.

Sorry my friend – not possible. I don’t do that. Then it’s better you leave…

Til alles store overraskelse bad jeg dem gå. Nepal’s såkaldt førende magazin.

Chic drengenes øjne begyndte at flakke – det havde de aldrig prøvet før. At folk siger nej til at komme i deres magasin. Kathmandus førende!

For at være helt ærlig så kom mit udbrud også en smule bag på mig selv. Men jeg følte mig så utilpas og så trist til mode på Shisirs og Uzairs vegne (de vidste ikke at Uzair er fra Malaysia), at jeg ikke kunne holde mig tilbage.

Hvorfor pokker føler et Nepalesisk medie ikke stolthed på deres jævnaldrendes landsmænds vegne – stolthed over at se noget nyt og spændende udvikles sig fra nepalesere. Hvorfor var de ikke ved at flyde over med spørgsmål til Shishir (de fik at vide at Uzair kom fra KL) om hvordan det er at realisere store projekter: om hvor de får deres inspiration fra, om hvad deres visioner er osv.

20140901_132815

De tre medie folk så pludselig ikke så Chic ud længere. De stak hurtigt hovederne sammen og satte sig slukørede overfor os med hænderne i skødet uden at vide hvad de skulle stille op.

Der var ikke andet at gøre end at tage ordet.

Så jeg started med at forklare om Tings og udviklingen af vores Art@Tings projekter fra vores traditionelle kunstudstillinger over events og workshops (altsammen noget der har foregået på Tings Tea Lounge) – til nu events, der sker overalt i Kathmandu.

We don’t need things to happen here – our guests are not stupid – underforstået at det var de, (jeg kunne ikke lade være).

They will know we are involved even if our projects happen in other parts of the city. This event is about music – and Tings is not a music place – its a Hotel, our guests sleep here…

Under mine afsluttende musik-replik kiggede jeg over på Uzair, der straks forstod at Music place var kodeordet, og tog over.

Herefter gik det som planlagt. Men efter vores plan. Da deres mobil optager efter en lille halv times tid gik død, virkede alle vist temmeligt tilfredse.

Undtagen mig – jeg kunne ganske enkelt ikke forestille mig nogen af de tre Chic fyre, der sad over for mig, skrive to sammenhængende ord.

Min frygt blev værre – i stedet for at sige farvel og lægge an til at gå (det lå ellers meget kraftigt i luften) kom de forrygende ord.

And now we would like to know – what does fashion means to you?

What are your favorite brands?

Jeg gi’r op

 

 

ReConceptionsOfJazz indlæg:

ReConceptionsOfJazz #1: DJazz, DJazz og mere DJazz… eller The birth of a festival.

ReconceptionsOfJazz# 2: Herligt med de mange positive tilkendegivelser.

ReconceptionsOfJazz #3: Vi er sprunget ud af skabet – jeg ved godt at Pride starter i dag. Men det er altså ikke det skab.

ReConceptionsOfJazz #4: ‘Man you’re old’… det er fra børn, fulde folk og kids fra Borneo man skal høre sandheden.

ReConceptionsOfJazz #5: Befri mig for nepalesiske medier – de er en farce.

ReConceptionsOfJazz #6: Gennembrud på flere fronter… 

ReConceptionsOfJazz #7: Har brug for et break.

ReConceptionsOfJazz #8: Idioti, grådighed eller det der er værre – velkommen til Udviklingsverden? 

ReConceptions Of Jazz #9: Kan sgu stadigvæk ikke komme mig over skuffelsen med Jazzmandu forleden. 

Reconceptions Of Jazz #10: Fra Lisbon anno 2014 til Kathmandu anno 16. hundrede grøn-langkål. 

ReConceptions Of Jazz #11: Morgentanker fra Tings Tea Lounge.

ReConceptions Of Jazz #12: Efter en kæmpe fiasko kan tingene kun gå en vej.

ReConceptionsOfJazz #13: Vi fik hul igennem.

ReConceptionsOfJazz #14: CODA.

 

14 Comments Tilføj dine

 1. metalstein siger:

  ha ha så deres facebookside, den skulle du måske have tjekket ud, så kunne i have givet dem en musikalsk undervisning (not so CHIC)starte med Armstrong (louis ikke lance).
  Lady Diana etc. på deres facebookside, den tynde luft må have stoppe ilt tilførselen til deres hjerner. ude og hjemme er sgu mere trendy end CHIC. Skriv til Jazzmandu du starter en konkurrende festival, da du ikke har kunnet få kontakt til dem.
  men det der jazz er so yesterdays news, skal vi ikke lave en Carl Nielsen Festival i stedet, han har jubilæum til næste år. Det er det nye sort 😉

  1. Tingstrup siger:

   Jeg tjekkede den ud… og min plan var faktisk at give dem en undervisning… har lige faaet hul igennem til Jazzmandu… om 1 minut. Det her er det viiiildest jeg har vaeret med til pt. Enten bliver det KAEMPE STORT – eller ogsaa maa jeg gaa i eksil. /T

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s