Jeg forbeholder mig retten til at være naiv – morgenparanoia fra Kathmandu…

Har haft en rædselsfuld nat og dag…

Har befundet mig i en døs siden bombeangrebet i går. Vågnede midt om natten da de første nyheder røg på nettet. Det var for uvirkeligt at følge – efter en times tid checkede jeg ud. Dog først efter at have checket hvordan vennerne i Paris havde – Anne var i chock… Karl havde en mere kunstnerisk nøgternhed, men også rystet. Forsøgte herefter at holde mig offline. Alligevel ramte de løbende opdateringer mig. Alle fulgte med – og de behøvede ikke at dele dem direkte videre – jeg kunne følge hvor galt det var i deres udtryk – og i nyhedernes genspejl i folks øjne når de rullede ned over skærmen…

Lige siden har tankerne væltet rundt i mit hoved.

Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad det er der sker. Hvordan mennesker kan være så onde ved hinanden. Selve de koordinerede terrorangreb er grusomme – men de er jo bare en konsekvens af en række forudgående handlinger. Frankrig har jo selv bombet Syrien og de omkringliggende lande. Hermed siger jeg ikke at det er forkert – men set med de folk der får bomberne i hovedet’s øjne må det vel betragtes som lige så grusomme handlinger som gårsdagens terroraktioner i Paris.

Og går man skridtet videre – og ser det med de krigsramtes øjne må hele den Europæiske unions opbygning vel fremstå som en stor  mobilisering af kræfter til at modstå omverden – idisse tider de muslimske lande. Jo større desto stærkere… kom bare an, vores er større end Jeres…

Hvor må det dog være frustrerende for de bomberamte at se hvordan Blair forleden trak i land – og halvt undskyldte sine fejlbeslutninger – dem der førte til invasionen i Irak. De vandede undskyldninger blev leveret for åben skærm og virkede nærmest som om det var noget der var sket i en fjern fortid – for så længe siden at det jo var nærmest er ligegyldigt idag… at det ikke længere har nogen betydning, eller konsekvenser for ham, Fogh Rasmussen og alle de andre der var bag…

Kan ikke lade være med at tænke på de tanker der foregår i hovederne på de stakkels forældre der har mistet deres unger i en krig der er skabt på grund en lille håndfuld politikeres løgne – og så bare se at de flere år efter bare kan sidde og  sidde og indrømme deres fejltagelser som om de ingen konsekvenser har haft og uden at nogen bliver stillet til ansvar for deres fatale fejlbeslutniger…

Og endnu en grotesk ting… bombeaktionerne i Frankrig overskyggede fuldstændigt de lige så frygtelige bombe sprængninger samme dag i Libanon… rædslerne var her mindst lige så store. Men ingen interesserede sig for dem.

osYsTR

Jeg ved godt jeg er naiv – men det modsatte har endtil nu ikke virket. SO why not?

Jeg ved i virkeligheden ikke ret meget om tingene – og interesserer mig endnu mindre for dem.

Jeg ved også godt at problemet er en del mere kompliceret end min opfattelse – at der sandsynligvis ligger en masse bagvedliggende forhold og aktører til grund for det der skete… våbenindustrien og olien for bare at nævne dem der ligger lige for.

Men jeg er oberbevist om at tingene hænger sammen. Og at der sidder folk i problemets anden ende der betragter den vores vestlige verden som lige så store skurke, som jeg betragter de psykopater, der sprængte sig selv og 128 intetanende franskmænd ihjel i går.

Jeg kan desværre ikke skrive uskyldige franskmænd – for jeg tror at vi alle har vel en eller anden form for skyld.

Måske ikke direkte – men hvis man igen ser tingene fra fjendens øjne, er vi med garanti een stor aggression. For dem er fjenden en stormagt kaldet Europa – og den stormagt har ikke skabt sig selv. Det havde nok været en smulle lettere for andre kulturer end vores Europa er en masse forskellige kulturer der bebos af folk med vidt forskellige baggrunde og vidt forskellige indstillinger til en masse ting. At vi er et kalaidoskop af forskellige mennesker med forskellige følelser der ikke alle er fjendtlige. Men i dag er der sandsynligvis flere der ikke aner er lande der hedder Danmark, Portugal, Luxemborg…. eller Frankrig for den sags skyld. Europa er en stormagt med ignorante agressorer der de folkes af Europæer der alle fjendtligtstemte…

Det groteske er at en af de væsentligste årsager til dannelsen af EU jo netop er det modsatte af det der sker nu – at undgå krig. Som det ser ud nu kører hele lortet direkte mod ragnarok.

Og endnu mere groteskt.

Terroren i Paris viser med al tydelighed hvor magtesløse vi er. På trods af øget politisamarbejde, på trods af en masse viden om kræfterne bag aktionerne, på trods af forventningerne om at aktionerne som gårsdagens ikke alene var mulige – man forventede også at de snart ville ske og på trods af at man faktisk havde mindst en af terroisterne i søgelyset – på trods af alt dette dukker der 8 psykopater (samt endnu flere bag dem) op out of the blue pakket ind i bomber med skarpladte guns og massakrerer alt hvad de kommer i nærheden af – inklusive dem selv.

Den slags mennesker kan man ikke gardere sig imod… det er komplet umuligt. Så istedet for at henholde sig til en af grundstammerne i hele EU visionen: De Åbne Grænser gør landende det stik modsatte lukker grænserne igen…

 

Resultatet er en masse had og frygt hos os alle

Jeg skriver ‘OS’. Jeg kan nemlig ikke selv undsige mig mine hadefulde tanker. Hvad jeg ikke har eksperimenteret med af tortur i mine drømme vil jeg ikke skrive. Jeg anede ikke at jeg havde den slags fantasier.

Og inden jeg faldt i søvn i aftes – efter indtagelsen af et ukendt antal Tuborg og dybe samtaler med en ven om religion og fanatisme – ramte frygten mig. Da poppede min selvskabte reminder op på tabletten: Tomorrow – EA03 to Paris…. fra Abu Dhabi.

Hvad nu hvis der er en bombe ombord? Bomber pladseret i mit fly fra folk der frygter agressionerne fra os?

Jeg kan ikke engang ændre ruten – jeg SKAL til Lissabon. Her er nemlig så sindsygt i Kathmandu for tiden at jeg bliver vanvittig hvis jeg ikke kommer væk fra al den idioti der gennemsyrer landet. Idioti der meget a pros pos for en stor dels vedkommende igen skyldes alle os fra den vestlige verden. Og det er måske endnu et lille tegn på det jeg tror er sagens egentlige problem. At vi vesterlændinge ikke kan glemme fordums storhed. At vi stadigvæk mener at være dem der ved bedst og ved alt og derfor har ret til at bestemme hvordan alle andre kulturer i verden skal tænke, mene tro og leve. Man skal ikke have levet særligt længe i den del af verden hvor jeg pt beinder mig I at den vestlige kultur på mange måder ikke slår til længere. At østens mystik ikke alene er mystisk – den er også på mange måder mere raffineret end den jeg kommer fra. Men hvad der er rigtigt eller forkert aner jeg ikke – MEN jeg ved at jeg (og resten af verden) ikke er de rigtige til at bedømme det…. alligevel ter vi os som heler klodens herrer. Og det er sgu til at græde snot over.

Så derfor har jeg været virkelig trist 😦

Jeg tror jeg vil gøre som min nye veninde Line Sol

Jeg forsøgte ellers i går at blogge om en masse af de gode ting der rent faktisk sker omkring vores lille univers i Lazimpat.

Men de virker pludseligt helt ligegyldige efter det der er sket i Paris… I stedet forsægte jeg at tænke som min nye FB veninde Line Sol.

Gu’ ve’ om jeg ikke bare skal vende hele bøtten om?

Hvis jeg nu krammer den første person på flyet til Paris – mon så ikke folk krammer videre?

Eller endnu bedre – giver et kys i stedet for?

Jeg er overbevist om at et godt kram og et hedt kys er sjovere at fortælle venner og bekendte om end terror.

Og mon ikke historier om uventede kram og kys hurtigt vil sprede sig… måske man ligefrem kan få politikerne til at kramme hinanden?

Hvis vi nu giver vores politikere et KÆMPE KRAM, bliver de med garanti fyldt med så meget kærlighed, at de får lyst til at kramme… måske ligefrem holde en krammekonference?

De skal bare passe på – for kram avler kram. Så lige pludseligt opstår terroristerne ud af det blå og krammer løs på helt uskyldige… Eigen og hans krammehold var sgu forud for sin tid.

Hmmm…  sorry for dreaming… men had avler had. Så mon ikke det samme er tilfældet med kærlighed?

Jeg har vist brug for et reality check og samvær med rigtige mennesker og gode venner.

ASAP.

Namaste fra Kathmandu

T

 

Mere for ikke at glemme det – gårsdagens gode ting.

 • Vågnede til en mail fra Bacco  – en italiensk kunstner der der er flyttet til Lisbon. Han har fulgt mig på TingsLisbon.com og vil lødes.
 • Så noget fed kunst fra Aditya…
 • Fik en forrygende burger – jeg siger det kun fordi Nick fra US sagde at det var den bedst burger han nogensinde havde fået. Og burgeren kom fra Tings, Sagar lavede den…
 • Fik telefonnummeret til Rosemary – hende skal vi altså ringe til i dag.
 • Fik et fedt groove fra Tshering… det må kunne bruges til et eller andet.
 • Har samlet en masse hyggekunst jeg skal have med til Lissabon…
 • Ordnede have med Annette mens Dorjee rensede vandtanke.
 • Skrev en historie om Jit – hvor jeg gav os begge en lidt velfortjent ros. Må poste den i dag.
 • Fik en super anmeldelse på TripAdvisor
 • Fik en sød mail fra Chin der var meget glad for Annettes anmeldelse af hans lille paradis i Thailand: Mai Rood Resort.
 • Fik købt to avocadoer som vi skal spise i dag.
 • Victoria fra NY kom forbi – Brian har skamrost vores lille sted. Alligevel faldt hun på røven af begejstring.
 • Rasmus ringede fra Jiri – han har fået en på opleveren. Vores Earth Bag House bliver state of the art. Glæder mig til at fortælle hele verden om dette når det er færdigt
 • Blev ramt af akkut lykke da Annette bad mig sætte mig på den lille day bed i haven og tog mig i hånden hvorefter vi sad og gloede på Dorje der gemte sig på bunden af vandtanken…less is more

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s