ET meget personligt indspark til EU Afstemningsdebatten

Mit humør er virkeligt dårligt for tiden

Tror at det er EU debatte i FDanmark der foregår for tiden der går mig på. Jeg plejer ellers aldrig at lade mig påvirke af den slags. Og præcis denne gang er det komplet idiotisk. Vi kan nemlig ikke stemme.

Men måske er det netop derfor det går mig på.

Måske er det bevidstheden om at jeg ikke selv kan stemme, der gør at jeg føler mig distanceret fra det hele: det er som om jeg sidder udenfor og kigger ind og prøver at forstå det der sker. Og jeg forstår ikke en skid af det hele. Politik interesserer mig ikke – og det har det ikke gjort længe. I den verden dur følelser og instikter ikke som argumenter, og jeg orker ikke bruge al den tid der efterhånden skal til for at komme ind i de politikse sager – sor derfor forstår jeg endnu mindre af det der forhår for tiden.

Det værste er at ting jeg ikke forstå gør mig utryg.

Fortiden er der især to ting jeg ikle forstår

Den ene ting jeg ikke forstår er alt det der skal stemmes om.

Jeg forstår ikke hvad det drejer sig om, jeg forstår ikke hvad de problemer JA og NEJ tilhængerne hele tiden fremhæver drejer sig om Jeg forstå ikke hvorfor man sætter det kæmpe apperat i gang for noget som ikke engang poitikerne selv ved hvad drejer sig om. Jeg forstå ikke den arrogance de folkevalgte udviser ved at bruge så mange ressourcer på at ulejlige danskerne på den måde – bede dem om at forholde sig til problemer der enten ikke eksisterer eller problemer der intet har at gøre med det der skal stemmes om. Det gælder både JA og NEJ sigerne. Poitikerne har ganske enkelt ikke gjort deres hjemmearbejde godt nok – og de har ellers haft tid nok.

Den anden ting jeg ikke forstå gør mig trist.

Det er meget svært at se hvordan en stor del af min omgangskreds er blevet indfanget i det spind, de for 30 årsiden var så inderligt imod. Det er som om de stemmer, som de gør, alene fordi de selv sidder i positioner, hvor de har gavn af systemet.

Eller i positioner hvor deres parti ikke længere er den difuse konstellation vi engang kun læste om i aviserne, på tv og hørte om i radione. I dag er Partiet venner, familiemedlemmer, forretningsforbindelser og bekendte folk man lige har siddet og delt en flaske god årgangsvin med sammen…

Og det er ikke bare Partiet. Det er alle interesseorganisationerne som man har som kunder, (eller som man gerne vil have som kunder), hvor ens forretningforbindelser befinder sig, hvor vennerne og familien arbejder osv. Og det er partierne og embedsmændende som støtter ens projekter økonomisk osv, osv.

Med andre ord: Hele molevitten er dem man er sammen med i VL grupper, Kommunikationsforum, diverse Start Up konferencer, forbund og andre netværksfora – alle dem man snart skal hygge sig med til de kommende Julefrokoster… og i disse moderne tider gå om juletræet med om 3 uger.

For 20 år siden var det gratis for os at råbe op mod de etablerede… i dag repræsenterer en stor del af omgangskredsen ‘hele systemet. De er de etablerede. Det er som om de ikke længere giver udtryk for deres egne meninger – eller bare siger hvad de føler… det forstår jeg udemærket. Dem der var dumme svin for 30 år siden er jo pludseligt kommet meget tæt på… så hellere bræge i flok.

 

Jeg har sjældent hørt så meget vås som det har være tilfældet den seneste uge

Hvis det bliver nej rammer det Danskernes velfærd som jeg læste forleden på FB…

ØH – BØH.

Så vidt jeg ved har afstemningen intet som helst med velfærd at gøre…

Jamen hvad med børnesex og kvindemishandling?

ØH – BØH

Det håber jeg da, er emner vi alle vil gøre noget ved. I virkeligheden troede jeg, det var noget der allerede stod højt på danskernes liste over ting der ikke bør eksisterer. Hvis ikke det har været tilfældet er det er der noget fundamentalt galt. Hvis det kun er noget der kommer på dagsordenen pga denne afstemning, har vi helt andre problemer at deale med. Og dem kan hverken EU eller en afstemning hjælpe os med.

Det drejer sig nemlig om moral og anstændighed… det sjove er at jeg samme dag så Detektor om EU. Her konkluderede programmet at Børnesex mm godt nok bryder grænserne. MEN at det forsat er de enkelt lande der skal trævle problemerne op me dhjælp fra de databaser som danmark vist er de eneste der broger???

Og ham virksomhedsejeren som en eller anden erhvervsorganisation hev op af hatten forleden, da man fandt ud af at hele politisnakken vist ikke rigtigt virkede, og at det derfor nok var en ide at fokusere på et andet af de 22 punkter, der skal stemmes om.

Jeg har mistet 180,000 kr fra en italiensk kunde der gik konkurs… Så jeg stemmer JA…

Det lød nærmest som om han læste op af et manuskript, da jeg hørte ham i Go’ Morgen P1.

ØH – BØH…

Dvs at et JA vil forhindre konkurser?

Eller endnu bedre

Tror man virkeligt at den danske virksomhed der tabte sine 180,000 kroner, ville have fået sine penge tilbage i et kommende EU uden dansk retsforbehold?

Har EU også opfundet en saks der giver skalded håret tilbage?

Jamen så er det ikke en italiensk advokat man skal have fat i. Så kan det hele klares af en dansk advokat og fomularer online.. … Fortatte den danske virksomhedsejer

Mener man virkeligt at det er en danske advokat  sammen med formularer der alene skal hive pengene op af den italienske virksomhed.

ROFLMAO Prøv lige at køb et hus i Lissabon… sammen med en dansk advokat… Dream On siger jeg.

Det groteske er at alle danskere er enige

Tager man alle de 22 punkter, der skal stemmes om og gennemgår dem punkt for punkt, er jeg næsten 100% sikker på at alle er enige om dette:

 1. Alle de omhandlene problemer er relevante og skal løses,
  og
 2. At man skal arbejde sammen om løsningen.

Men hvorfor pokker

 1. Skal kan vi ikke arbejde sammen uden at skulle afgive suverænitet?
  Og
 2. Hvorfor skal problemløsningerne afgrænses til EU alene. Mange af de juridiske indsatsområder krydser ganske rigtigt grænser. Men kan man ikke forestille sig, at der er andre konstellationer, der i visse situationer er mere fordelagtige end hele EU apparatet?

Hver gang man stiller den slags logiske Dumme Peter spørgsmål, bliver man mødt af en mur af problemer…

Det kan godt være at vi kan få en særaftale, hvis vi stemmer nej. Men det kræver accept fra alle 28 medlemslande, behandlkng af flere hundrede partifolk i Parlamentet og ligeså mange i Rådet – det vil tage år. MEN hvis vi alle stemmer JA, så får vi det hele på engang og en svedske i røven… som en politikler udtrykte det (hav sagde ikke det med svedsken.)

Men er det ikke netop sagen i en nøddeskal!

Er denne holdning ikke præcis det danskerne er så usikre på.

Er vi overhovedet interesserede i at være med i et ‘system’ hvor en ansøgning fra Danmark skal behandles af 28 lande og flere hundrede politikere og embedsmænd i Europarådet og Europa Parlamentet – en proces der tager ÅR…

Jamen hvis vi ikke er i EU, så går det ud over vores velfærd – hvad med vores børns fremtid?

ØH – BØH

Såvidt jeg kan se er vi da rigtigt gode til selv at sætte vores velædfærd over styr

Og det er da naivt at tro at danskernes velfærd bliver bedre af at komme ind i en union hvor 2/3 af medlemmerne eller flere, befinder sig på et niveau Danmark befandt sig på for 40 år siden? Lissabon er skræmmende – så jeg tør ikke tænke på hvordan Italien og Grækenland er… for ikke at glemme de tidligere Østlande.

Jeg personligt har intet imod at dele og føler at jeg til en vis grad gør det… men man skal ikke læse mange online aviser for at se at det vist ikke er næstekærlighed og gavmildhed der præger danskerne…

Og man kan med en vis logik spørge om Danskernes velfærd måske skyldes at vi har levet med vores 4 forbehold i tyve år og defor ikke været fuldgyldigt medlem af EU.

Dette scenarie eksisteret ikke overhovedet hos de EU tilhængere jeg kender

Så hvorfor Mere EU?

Dumme Peter må komme med et spørgsmål. Hvordan ville Europa se ud hvis IKKE EU havde eksisteret?

Det er som om alle har glemt, at der faktisk var et Europa før EU.

Pas og Valuta har aldrig været et problem.

Jeg har været så heldig at vokse op i en familien, der har være nysgerrig og draget af fremmede kulturer. Min første rejse jeg kan huske var Mallorca i 1966 (måske 67 – og det var fandme mere eksotisk end at rejse til Kathmandu) – siden rejste vi Europa tyndt.

Jeg har rejst lige siden. Overalt i Danmark, overalt i det mest af verden og overalt i Europa.

Jeg har aldrig haft  problemer med hverken valuta eller grænser – heller ikke Før Euroen og Schengen. Dengang var det faktisk lettere. Lige gyldigt hvilken grænse vi skulle krydse, smilede grænsevagterne, når man viste sit danske pas og vinkede os igennem med et kæmpe smil. Eneste undtagelse var Vesttyskerne (ikke Østtyskerne) der ALDRIG gjorde dette.

Det Sker aldrig mere – nu skal man om i EU køen der bljver længere og længere og uden Grænsvagter der genkender ens pas.

I dag hvor jeg rejser rundt med en helt anden agenda spiller EU ingen rolle overhovedet. Portugal, Kathmandu, Myanmar – who cares.

De enkelt landes forskellige legal issues indgår i den SWOT analyse, der ligger til grund for vores beslutning. Lige nu er vi i Lissabon – her er det meget svært at se EU fordele…

Faktisk tvivler jeg på at EU spiller nogen somhelst rolle for folks beslutninger om at etablere virksomhed i vores størrelse. Måske er EU i virkeligheden en hæmsko… fremtidens storer vækstmarkeder ligger helt andre steder – i eksemepelvis Afrika. Her tror jeg det er letter at rykke hvis man kommer som lille Danmark frem for Store EU… men hvad ved jeg om det.

Terror

Når EU tilhængerne føler sig trængt op i en krog, så trækker de altid terror kortet… se nu Paris som man altid får kastet i hovedet i disse dage.

Javel siger jeg og kaster Rote Arme Fraction, IRA, Baskerne, Munchen 72, Blekingegade og alle de andre uhyggelige torrorist kort hændelser fra før EU op… af en eller anden årsag tæller den slags ikke i debatten.

Er EU ikke et barn du ikke kan nå?

Det tæller heller ikke, når man forsivtigt forsøger at fremhæve EUs nuværende situation, at:

Medlemslandendes grænser lukker som mussefælder,

Briterne kæmper med næb og klør mod Unionen og sandsynligvis vil ende med en mere gunstig konstellation end den vi på det tidspunkt befinder os i, Så hvorfor ikke vente pg se hvad der sker alene af den grund?

Hele det Europæiske politi samarbejde er en farce, som ikke engang kunne forhindre terror actionen i Paris selvom man vist både kendte folkene bad og vidste at der var noget på færde, at

Det Belgiske politisystem mest af alt ligner en hønsegår fyldt med høns uden hoveder…

Vi for mindre end et år siden var vidner til EU lande der med meget fleksible skatteaftaler tiltrak multinationale virksomheder og på den måde frarøvede andre EU lande for skatter i mia klassen

Nå man forsigt prøver at fremhæve dette, så dør snakken.

Hvis du har boet i kollektiv?

… så kan du sikkert nikke genkendende til dette

Sagen er at EU konstellationen er skabt af teknokrater der aldrig har boet i et kollektiv.

Os der har, ved hvor sjovt det er, og hvor mange spændende mennekser man komme indpå livet af fra alle egene af Danmark. Vi ved også hvor fantastisk det var med madklubberne, avisklubberne, vinklubberne, madklubberne osv.

Vi ved også at de folk vi beoede sammen med var forskellige. Der var dem der vaskede op efter middagen dagen efter… (eller dagen efter igen). Der var dem der betalte deres regning til ølkassen måneder efter øllerne var drukket (eller aldrig). Og så er der os andre der vaskede op både før og efter vi lavede mad, altid betalte til tiden og ofte lånte penge til dem der manglede. Os der kom igennem studierne før tiden…

Hvis ikke engang en lille MICRO UNION som GANG 34 på Grønjordskollegiet kunne fungere i 80’erne – hvordan pokker forestiller man sig at EU skal fungere? Jeg spørger bare…

Men hold kæft hvor var det sjovt på Grønjorden, Og hvor var folk fantastiske.

Det er Europa også – og europæerne

Gør hvad i vil i morgen

Jeg behøver ikke at fortælle, hvad jeg ville stemme, hvis jeg kunne. Det må i selv afgøre.

Men for alt i verden. Der er ingen hjælpe at hente hos politikerne. Brug dine følelser, drifter og sunde fornuft og overlad lovene, paragrafferne og bekendtgørelserne til teknokraterne – du kommer alligevel ikke til at forstå det

Kram & Kærlighed

Thomas/Graca, Lisabo,/Portugal/Europa/Jorden

One Comment Tilføj dine

 1. christopher siger:

  Haha, jeg elsker de der “ØH – BØH” du har skrevet rundt omkring i indlægget. Du må have været glad for resultatet så 🙂

  clubchristopher.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s