Funky Forret på 5 minutter

Vi skal alle sammen spise – så hvorfor ikke gøre sammen?

Alle har så travlt at man ofte kun ser folk når man inviterer – eller bliver inviteret. Der er overhovedet ingen grund til al den planlægning.

Da jeg hygger mig med at lave mad OG kan kombinere det med min arbejdsmæssige gøremål (vores køkken er vores kontor og dagligstue) har jeg de sidste par år arrangeret community kitchen hvor jeg hver mandag inviterer 6 – 10 personer til spisning – uden forpligtelser overhovedet. Folk kan gå efter maden – jeg tager opvasken. Man må gerne tage en flaske vin med – MEN det er ikke nødvendigt.

Det er et herligt koncept der giver os mulighed for at se vores venner og samtidigt møde en masse nye folk – vi inviterer nemlig ofte hotel gæster til at spise med samt interessante folk vi møder til receptioner, fester mm. Og ikke sjældent inviterer vi folk vi bare møder i byen….

Disse mandage giver mig mulighed for at lave retter man normal aldrig får lavet. Som eksempelvis Osso Buco som helst skal laves et par dage før det serveres – og helst i større mængder.

Det lavede jeg forleden og serverede det med en god pasta og masser at nyrevet parmigiano.

Hvad spiser man til forret til Osso Buco?

Men jeg havde glemt en ting – forretten.

Da jeg var lidt presset på tid med begrænsede indkøbsmuligheder (mandag er en dårlig dag her i Lissabon) spurgte jeg vennerne på Bongorama om hjælp.

Jeg fik flere gode ideer smidt i min retning – men de fleste af dem var for tunge til at servere til en Osso Buco ragout.

Men der var en der sagde bingo i det øjeblik jeg så den: Rødbede Carpaccio – en ret jeg elsker MEN som a visse årsager er røget i glemmebogen. Og rødbeder er en af vores favorit spiser.

Jeg ved ikke ø opskriften nedenfor er identisk med den opskrift jeg fik fra Bongo. Men det er den opskrift jeg huskede.

Lav denne Rødbede Carpaccio på under 5 minutter

Jeg serverede denne Rødbede Carpaccio som tilbehør til en Tortilla med Soltørrede tomater. Jeg satte rødbederne over så de kogte mens jeg lavede tortillaen. Jeg nåede også at riste kernerne hvilket betød at jeg endte med at bruge under 5 minutter på at lave selve retten.


HUSKAT

Husk nu hvad du har fået at spise dagen før, når du vågner. Du er nemlig ikke ved at dø af indre blødninger der maler di urin rød-brunlig.

Sir’ det bare 🙂

Thomas Tingstrup

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s