Verdens Letteste Tortilla

Alle burde have en Tortilla stående til at hapse af.

En af fordelen ved at bor i Lissabon er at man let og hurtigt kan komme til Spanien hvor maden er langt mere varierende og af meget bedre kvalitet end her i Portugal. Så vi tager tit dertil

Jeg elsker tapas konceptet!

Min favorit tapas er ubetinget en Tortilla – the basic med kartofler alene eller en af de mange varianter – det er fuldståndigt ligegyldigt.

For en ugen siden havde jeg nogle kartofler liggende fra middagen aftenen før. Uden egentlig at tænke nærmere over det gav jeg dem en tur med Mandolinen der alligevel stod fremme. Så nu havde jeg pludseligt en stor skål groft revne kartofler jeg ikke havde planlagt.

Jeg konsulterede køleskabet og endte med at lege mig frem til et-eller-andet der bedst kan kategoriseres som en variation over Tortilliaen . Resultatet blev så spændende at jeg gentog ideen et par dage senere – og igen i går hvor vi havde gæster til middag. Her blev den ledsaget af denne Rødebede Carpaccio

Det blev til denne Tortilla med Soltørrede tomater

Lettere bliver det næppe – og hvis den bliver for kedelig i længden så giv kreativiteten frit spil og tilsæt ansjoser, chorizo, stegte svampe, små stykker blue cheese, friske urterhvad-som-helst! Kun fantasien sætter grænsen.


HUSKAT

Maden bliver ikke bedre end de ingredienser du bruger. Så lad være med at være genert – brug kun de gode æg og de bedste kartofler (jeg foretrækker de ‘hvide’ – men dem kunne jeg ikke få), brug kun god og velsmagende salt og peber – og for Guds skyld – vælg en olivenolie der smager.

Tortillaen koster omkring 5 € og rækker til 5 – 6 personer som hovedret samt lidt rester til dagen efter. Man kan godt lave retten for € 3.50 – men den smager så derefter.

Thomas Tingstrup

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s